Overslaan en naar de inhoud gaan

App4talent

App4Talent is een applicatie waarmee de deelnemer opdrachten en ervaringen kan vastleggen door middel van foto’s, video’s en documenten in zijn/haar smartphone. Met de app kunnen de deelnemers hun opdrachten op school en stage/werk zichtbaar maken voor de begeleiders. De deelnemer maakt projecten aan en geeft daarbij aan wat hij gaat doen. Tijdens het werkproces maakt de deelnemer foto’s en video’s. Wanneer de deelnemer klaar is met zijn project sluit hij het project af met een zelfreflectie.

Gaandeweg maakt de deelnemer zijn persoonlijk profiel aan. In het profiel geeft de deelnemer een beschrijving van zichzelf en laat daar zijn favoriete projecten zien. Met het profiel kan de deelnemer aan zijn begeleider en werkgever laten zien waar hij staat in zijn ontwikkeling.

De begeleider kan via zijn persoonlijke webpagina op afstand zien wat de deelnemer op stage/werk doet en kan daar direct feedback op geven. Zo volgt de begeleider direct de ontwikkeling van de deelnemer. Dit voorkomt dat je als begeleider te laat signaleert dat een deelnemer moeite heeft met zijn opdrachten of achterloopt met bepaalde leerlijnen. Zo ben je als begeleider altijd op de hoogte van de voortgang van iedere deelnemer.

Voor welke doelgroep?

  • Professional
  • Werkgever
  • Werkzoekende

Vindt er selectie plaats in welk aanbod kandidaten en werkgevers zien? Op basis waarvan?

Selectie vindt plaats op basis van competenties (leerlijnen).

Deelnemers bouwen een persoonlijk profiel op met competenties die gekoppeld zijn aan opdrachten die zij eerder hebben uitgevoerd. Hierdoor zie je aan welke competenties zijn gewerkt en hoe ze dat hebben gedaan.

Werkt de tool op basis van competenties en zo ja, hoe is dit dan vormgegeven (bv vast set competenties of set per branche)?

https://app4talent.nl/

Werkt de tool op basis van competenties en zo ja, hoe is dit dan vormgegeven (bv vast set competenties of set per branche)?

Via een set competenties wordt de tool vormgegeven. Er wordt gekeken in welke functie/branche de deelnemer wil werken. De competenties die daarvoor nodig zijn komen vervolgens in de tool. Daarnaast wordt gekeken aan welke persoonlijke doelen/competenties de deelnemer nog wil werken. Ook deze komen in de tool. Op deze manier krijg je een tool die echt gericht is op de deelnemer.

Welke gegevens gebruikt de applicatie

De deelnemer noteert bij registratie alleen zijn naam/alias en e-mailadres. Het profiel van de deelnemer bestaat uit de volgende velden: Wie ben ik? Werkervaringen, competenties en opdrachten.

Werkgevers delen vacatures.

Op welke systemen sluit de tool aan? Met welke systemen worden gegevens uitgewisseld?

Het is mogelijk om te integreren in ATS-systemen.

Is de tool zelfstandig te gebruiken door werkgevers en kandidaten? Is er rol voor professionals van arbeidsmarktregio?

De tool is zelfstandig te gebruiken voor zowel de werkzoekende als werkgever. App4talent biedt begeleiding voor het gebruik van de tool net als bij de matching.

 

Publiek/privaat eigendom?

Privaat – App4Talent

Hoeveel arbeidsmarktregio’s werken ermee?

Dit ligt verspreid over heel Nederland.

Kosten (aanschaf en abonnement)

De kosten zijn € 15,- per deelnemer per jaar. De kosten worden veelal betaald door gemeenten/scholen i.c.m. met hun traject.

 

Verwijzing naar artikelen/ beoordelingen

App4Talent heeft in februari 2016 de award gewonnen in de categorie “Innovatie van het leren mbo”! De awards werden uitgereikt tijdens de IPON, de vakbeurs voor onderwijsinnovatie en ICT, in de Jaarbeurs in Utrecht.

Het jurycommentaar:

Met App4Talent kunnen studenten eenvoudig foto’s of filmpjes maken tijdens hun stage (BOL) of werk (BBL). Zo wordt het mogelijk om beroepshandelingen beeldend te tonen en kan de ontwikkeling in de beroepspraktijkvorming gevolgd worden door de school. De afstand tussen school en stage/werk wordt op deze manier kleiner. De jury is vooral te spreken over de flexibiliteit van de app: deze is voor elke opleiding inzetbaar. Ook de gebruiksvriendelijkheid en de koppeling van een app en een webversie zijn pluspunten. Jongeren van nu zijn onlosmakelijk met hun telefoon verbonden, daar speelt App4Talent goed op in.

App4Talent stond tussen 24 januari 2017 en 28 januari 2017 op de NOT-beurs. Tijdens deze beurs was App4Talent genomineerd voor de ‘Innovatie Award’.

Jurycommentaar: 
App4talent voorziet in een nog niet eerder voldane behoefte van LOB docenten om hun vak op één plek overzichtelijk, beheersbaar en meetbaar te maken. Leerlingen kunnen 24/7 en overal hun bewijzen inleveren met hun smartphone.