Nieuws uit den lande

Pagina's

15 maart 2019
Wethouders Harjan Bruining en Gelbrig Hoekstra gingen samen met vertegenwoordigers mee op bezoek bij een aantal bedrijven in hun gemeenten. In Achtkarspelen ging wethouder Bruining op bezoek bij pizzeria Pyramide en woonzorgcentrum Haersmahiem, beide in Buitenpost. Bij Pyramide zijn sinds kort twee jonge mensen, onder begeleiding van een jobcoach van de gemeente, aan de slag als keuken-assistent. In Haersmahiem werkt een jongedame die is opgenomen in het doelgroepenregister.
15 maart 2019
De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft een speciale commissie ingesteld die gemeenten gaat helpen om grip te krijgen op de uitgaven in het sociaal domein. De zogeheten visitatiecommissie financiële beheerbaarheid sociaal domein staat onder leiding van Marjanne Sint.
15 maart 2019
Afgelopen dinsdag was staatssecretaris Tamara van Ark op bezoek in Sport- en Evenementencomplex Merwestein in Nieuwegein. Dit in verband met de komende Provinciale Verkiezingen. Onderwerp op deze avond was Sport en Bewegen, in de praktijk en in het algemeen. Stephanie de Wildt, kandidate voor de Provinciale Staten voor de VVD initieerde de bijeenkomst. Staatssecretaris van Ark was bij deze bijeenkomst aanwezig om verhalen te horen uit de praktijk van doeners die mensen helpen beweging te komen.
15 maart 2019
Met het Participatiehuis hebben we goud in onze handen 15-03-19 - Op donderdag 14 maart heeft Wethouder Leo van der Velden het Participatiehuis Ermelo, aan de Paul Krugerweg 43, officieel geopend. Hij opende met de volgende woorden: 'Met het Participatiehuis hebben we goud in onze handen. Mensen kunnen hier een traject volgen en zo begeleid worden naar werk. Het bedrijfsleven zit te springen om mensen.
15 maart 2019
Laat mensen niet thuis zitten, maar zet ze aan het werk. Wel met de voorwaarde dat het een duurzame plaatsing is en men perspectief heeft op een baan 15-03-19 - Op donderdag 14 maart was de heer Lex Burdorf, Hoogleraar Maatschappelijke Gezondheidszorg aan het Erasmus Medisch Centrum, uitgenodigd door Inclusief Groep om zijn visie op werk met zo'n 75 geïnteresseerde politici, wethouders, beleidsambtenaren, experts en ondernemers van de Noord Veluwe te delen.
15 maart 2019
In een welvarend land als Nederland zou geen enkele jongere op straat moeten leven of noodgedwongen steeds op wisselende plekken verblijven. Met die ambitie lanceert staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) vandaag het Actieprogramma Dak- en Thuisloze Jongeren. De inspanningen moeten ertoe leiden dat alle ruim 10.000 dak- en thuisloze jongeren (tussen de 18 en 27 jaar) de komende jaren geholpen worden naar een zo zelfstandig mogelijk bestaan met een eigen thuis.
15 maart 2019
Het inlichtingenbureau heeft op verzoek van het Rijk en gemeenten een tool ontwikkeld om kwetsbare jongeren in beeld te krijgen. Door een koppeling van bestanden kan iedere gemeente maandelijks een rapportage ontvangen (BSN nummers) van jongeren in de leeftijd 23 tot 27 jaar, zonder startkwalificatie, zonder onderwijsinschrijving, zonder werk en zonder uitkering.  Jongeren zonder startkwalificatie hebben een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt.
16 maart 2019
REGIO - In het Rijk van Nijmegen zijn eind vorig jaar bijna 1300 werkplekken gecreëerd voor mensen met een arbeidsbeperking. Dat is bijna twee keer zoveel als was gepland. Dit werd donderdag bekendgemaakt op een bijeenkomst van het ION in het Rijk van Nijmegen.Maatschappelijk betrokken onderneming Bij het ION (Inclusief Ondernemers Netwerk) zijn bedrijven aangesloten die banen creëren voor mensen met een beperking.
16 maart 2019
Donderdag 14 maart was het de 'Dag van de 1000 voorbeelden'. In het kader van deze dag heeft Wethouder Leo Bongers van gemeente Ommen de directeur Jurrie Baas van het Tuincentrum Jurrie Baas en Office Manager Cindy Doorn van Ténax in het zonnetje gezet. De projectgroep 'Op naar de 100.000 banen' hield donderdag voor de derde keer de 'Dag van de 1000 Voorbeelden'. Project 'Op naar de 100.000 banen' is een initiatief van ondernemingsorganisatie VNO NCW.
16 maart 2019
Wethouder Klaas Sloots van Zwolle is geschrokken van de miljoenenstrop die dreigt voor Zwolle. In een nieuw plan van het Rijk, krijgt Zwolle vanaf 2021 fors minder budget voor zorgtaken. ,,Noord-Oost Nederland komt er zeer bekaaid vanaf. Het geld gaat allemaal richting het Westen...

Pagina's