Ambassadeur Harry van de Kraats: vereenvoudig en harmoniseer regelgeving

08 mei 2019

Harry van de Kraats was één van de sprekers tijdens het mini-symposium ‘Samenwerken GGZ en Werk’. Naast directeur van werkgeversvereniging AWVN en directeur sociale zaken van VNO-NCW is Van de Kraats ook ambassadeur voor het project GGZ en Werk & Inkomen voor de regio Groningen-Noord-Drenthe. “Mooi om te zien dat er on the spot keihard gewerkt wordt”, oordeelt hij na afloop van het symposium. Er is nog een lange weg te gaan en veel uit te vinden, de inclusieve arbeidsmarkt staat nog in de kinderschoenen, aldus Van de Kraats. “Juist daarom is het zo belangrijk dat partijen elkaar weten te vinden om goed werkende aanpakken te ontwikkelen.” Volgens Van de Kraats draait het uiteindelijk om twee kwesties. “Hoe kunnen we netwerken van werkgevers bouwen waarin ze elkaar ondersteunen en over de streep trekken? En: hoe komen we tot vereenvoudiging van de aanpakken?”

Ondoorzichtige regelgeving belemmert

Een belemmering is dat de regelgeving nog steeds zo ondoorzichtig is. Volgens de werkgeversvoorman is een versimpeling en harmonisatie van de regelgeving hard nodig om tot succesvolle projecten te komen. “Verder heeft niet alleen deze bijzonder groep werknemers veel begeleiding nodig, maar ook de werkgevers. Cycloon is als bedrijf volledig ingericht op het werken met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Maar veel andere bedrijven willen vooral weten waar ze moeten zijn als ze iemand met afstand tot de arbeidsmarkt in dienst willen nemen.”

Pilots

Om helder te krijgen wat de behoefte is van werkgevers aan informatie en ondersteuning, is AWVN samen met het ministerie van Sociale Zaken in vijf regio’s pilots gestart om een ideale aanpak ontwikkelen. Dit met de bedoeling die aanpak vervolgens over de rest van het land uit te rollen.

De werkgevers verwachten ook veel van het programma Perspectief op Werk. Het ministerie beoogt hiermee de matching in de regio’s een extra boost te geven, juist nu er zo’n grote vraag naar personeel is. Werkzoekenden staan het programma voorop, maar met de werkgevers nadrukkelijk in gedachten. In 2019 is er 35 miljoen euro beschikbaar, één miljoen per arbeidsmarktregio. En als het goed gaat, nog eens één miljoen in 2020. Een prima initiatief, aldus Van de Kraats. “Als de arbeidsmarktregio’s de mensen werk-fit maken, helpen wij ze aan de slag.”

Dit artikel is onderdeel van de nieuwbrief Samenwerking GGZ en W&I van mei 2019. Lees hier de overige items. 

Vond u deze pagina interessant?

To prevent automated spam submissions leave this field empty.