Overslaan en naar de inhoud gaan

Anders kijken naar talenten en kansen in de IT

19 oktober 2022

De krapte op de arbeidsmarkt is nog steeds hoog. Zeker voor beroepen in de IT. Het huidige, beschikbare arbeidspotentieel, beschikt ook over skills waar ze in de IT om zitten te springen en die daar verder ontwikkeld kunnen worden. Uitdaging is: hoe herken je dit arbeidspotentieel en hoe kun je hen de weg wijzen naar die mooie baan in de IT?

Op dinsdag 11 oktober organiseerde de Programmaraad samen met het ministerie van SZW en 4 ondernemers een webinar over het begeleiden van werkzoekenden richting IT. Er ligt nog een veelvoud aan kansen in de IT gerelateerde beroepen en ondertussen zit er in veel mensen een IT-talent "verstopt". Onder begeleiding van Rick van der Kleij als gespreksleider en met goede vragen uit de deelnemers werden Saskia Meeuwessen-van Rossum (IT Vitae), Viktor Bos (Tech Grounds), Benjamin Truijen (Bee-ideas) en Frank Wensink (Daat Onderzoek) hierover aan de tand gevoeld.

Kijk het webinar hieronder terug. Voortvloeiend uit het webinar is een IT Kompas dat inzicht geeft in de positieve kansen voor kandidaten op het brede terrein van de IT.