Overslaan en naar de inhoud gaan

Animatie en FAQ laten zien hoe je vacatures anders kunt vervullen

13 december 2022

Ook in een krappe arbeidsmarkt zijn er manieren om nieuwe talenten te werven. Het anders organiseren van werk biedt kansen om goede mensen aan te trekken én het werkplezier van het huidige personeel te vergroten. Om werkgevers te informeren over jobcarving en functiecreatie hebben werkgeversservicepunten en AWVN een animatie en een uitgebreide lijst met vragen & antwoorden ontwikkeld. 

De animatie en de FAQ zijn onderdeel van het actieplan ‘Dichterbij dan je denkt’ van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Dit actieplan is ontwikkeld om werkgevers en werkzoekenden makkelijker met elkaar in contact te laten komen. Functies passend maken voor werkzoekenden is een van de vier wervingsroutes van het actieplan. Met de animatie en de FAQ kunnen werkgevers worden geïnformeerd over hoe zij via deze wervingsroute goede nieuwe krachten kunnen aantrekken.

De informatie is ook interessant voor professionals die met werkzoekenden onderzoeken wat de mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt

  • De animatie laat zien hoe het anders organiseren van werk kansen biedt om mensen aan te trekken die eerder niet op het oog hadden.
  • In de FAQ wordt antwoord gegeven op de 17 meest gestelde vragen over het anders organiseren van werk.