Overslaan en naar de inhoud gaan

Beschut werk na corona: er is hoop

09 juli 2020

Sluit aan op groeisectoren en ga tijdig het gesprek met werkgevers aan. Dat is belangrijk als we ‘na corona’ snel teruggaan naar normaal. Een ander scenario is dat de samenleving een echte transformatie doormaakt. Dan zullen er betere kansen ontstaan voor het realiseren van beschut werk bij reguliere werkgevers en het halen van de taakstelling.

Deze opmerkingen komen van projectleiders en andere betrokkenen uit de arbeidsmarktregio’s. Zij bogen zich op verzoek van de Programmaraad over de vooruitzichten van beschut werk in het post-corona-tijdperk. Het zal volgens hen niet gemakkelijk worden, maar zij zien wel degelijk ook kansen. U leest hierover meer in het verslag van de digitale intervisiebijeenkomst van 25 juni.

De deelnemers hebben de belangrijkste opties en mogelijkheden van beschut werk geïnventariseerd aan de hand van vier scenario’s over het verdere verloop van de coronacrisis: overbruggen, overleven, aanpassen en transformatie. In de presentatie van Jenny den Hertog vindt u een toelichting op de scenario’s en wat zij betekenen voor de arbeidsmarkt. In het verslag is ook informatie opgenomen over twee nieuwe onderzoeken van het ministerie van SZW. Deze gaan over de verdeling van beschut werkplekken en middelen. U kunt hiervoor input leveren.