Overslaan en naar de inhoud gaan

Een stap dichter bij matchen makkelijker maken

31 oktober 2022

VUM wil de gezamenlijke dienstverlening op de arbeidsmarkt makkelijk maken. In een reeks van zeven interviews lees je over welke uitdagingen dienstverleners ervaren en wat VUM voor hen kan betekenen. VUM sprak hiervoor verschillende mensen die bijvoorbeeld werkzaam zijn bij de gemeente, UWV, bij een leerwerkbedrijf of werkgevers vertegenwoordigen. Met de artikelenreeks neemt VUM je mee in de praktijk van de dienstverlening.

Voor de artikelenreeks sprak VUM bijvoorbeeld met Aart van der Gaag, boegbeeld van het project “Op naar de 100.000 banen”. Met meer dan vijfenveertig jaar ervaring in de arbeidsmiddeling heeft hij allerlei initiatieven voorbij zien komen om de dienstverlening te verbeteren. Hij spreekt zijn hoop uit dat VUM het matchen makkelijker kan maken. ‘We zoeken al vijftig jaar naar het ei van Columbus. En ik hoop echt dat VUM het is.’ 

Veel van de gesprekken met de geïnterviewden gingen over een focus op vaardigheden en competenties, gegevensstandaarden, informatie-uitwisseling en samenwerking met andere organisaties. Uiteraard met aandacht voor de mens omdat matchen mensenwerk blijft. In een slotartikel lees je de geleerde lessen uit de praktijk en tips van VUM om je voor te bereiden op de aansluiting.