Extra aandacht voor beschut werk

07 juni 2017

Beschut werk is heel belangrijk. Het is belangrijk voor die mensen die wel kunnen en willen werken, maar dusdanig veel begeleiding of aanpassingen op het werk nodig hebben, dat ze niet zomaar aan de bak kunnen bij een reguliere werkgever. Werken en eigen geld verdienen is echter goed voor hun zelfverzekerdheid en zelfredzaamheid. Deze mensen willen meedoen en verdienen ook een kans!
 
Om mensen in de directe omgeving van een potentiële beschut werker te ondersteunen bij het informeren over beschut werk en hen meer ins en outs te geven hierover, lanceert het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de ondersteunende campagne ‘Beschut aan de bak’. Centraal uitgangspunt is hierbij de website: www.beschutaandebak.nl.

beschutaandebak.nl

Vanaf eind augustus gaat deze website live. Hier vindt de bezoeker alles over de mogelijkheden van beschut werken. Ook is te lezen hoe zij een kandidaat kunnen helpen om zelf een adviesaanvraag te doen bij UWV. Op de website staan posters en een flyer. Deze zijn te downloaden en direct te gebruiken. Kandidaten vinden er voorbeelden van en heldere informatie over beschut werken. Tot eind augustus word de bezoeker via www.beschutaandebak.nl tijdelijk doorgeleid naar de website van de Rijksoverheid. Daar staat alvast de nodige informatie over het onderwerp.

Uitnodiging

Kortom, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil er alles aan doen om zoveel mogelijk mensen, van professional tot mensen met een beperking, zo goed mogelijk te informeren over de mogelijkheden van beschut werk. Het ministerie nodigt daarom iedereen graag uit om mensen - van wie iemand denkt dat zij in aanmerking komen voor een beschut werkplek - enthousiast te maken en te informeren over de mogelijkheden die ze hebben.


 

 

Vond u deze pagina interessant?

To prevent automated spam submissions leave this field empty.