Overslaan en naar de inhoud gaan

Gezocht: leden begeleidingscommissie uitfasering UWV-portaal voor Gemeenten

28 februari 2024

Het UWV-portaal voor Gemeenten wordt uitgefaseerd: de software past niet meer bij de dienstverlening van morgen. UWV en de VNG hebben een aantal oplossings-richtingen en handreikingen ontwikkeld om gemeenten te ondersteunen. Voor het toetsen van de oplossingen zoeken zij leden voor in de begeleidingscommissie.

Na 1 januari 2026 wordt het portaal geleidelijk uitgefaseerd. Gemeenten zijn zelf verantwoordelijk voor het kiezen van een andere oplossing. Maar dat hoeven zij niet alleen te doen. Een projectteam van UWV en de VNG heeft een aantal oplossingsrichtingen en handreikingen ontwikkeld om gemeenten te ondersteunen. Denk daarbij aan handvatten voor het opstellen van een transitieplan; het vaststellen van de gegevensset werk en oplossingsrichtingen voor het ontsluiten van deze gegevensset. Voor de begeleidingscommissie zoekt het projectteam nog leden.

Begeleidingscommissie 

Om ervoor te zorgen dat de oplossingen en handreikingen aansluiten bij de dagelijkse praktijk is er een speciale begeleidingscommissie. Deze begeleidingscommissie toetst de deelproducten en beoordeelt of ze daadwerkelijk bruikbaar zijn voor de gemeenten en arbeidsmarktregio’s.  

Naar wie zoekt het projectteam?

Ben jij de collega die de begeleidingscommissie komt versterken? We zoeken daarvoor inhoudelijke experts die vanuit de praktijk het projectteam adviseren en van feedback voorzien. Om een idee te geven van wie we zoeken: 

  • Jouw organisatie werkt met gegevens uit Sonar en/of WBS en/of Werkmap en/of andere applicaties achter het UWV-portaal. Of je werkt niet met het portaal zelf, maar wel met de gegevens van UWV.
  • Je weet hoe de meeste processen voor de werkgeversdienstverlening en de werkzoekendendienstverlening binnen het werkdomein zijn vormgegeven. Denk aan loonwaardemeting, LKS, jobcoaching, van WW naar bijstand, enzovoort. Je weet bovendien uit ervaring welke data/functionaliteiten noodzakelijk zijn.
  • Je werkt binnen het WSP, het Sociaal Ontwikkelbedrijf of het gemeentelijk samenwerkingsverband dat zich met re-integratie/werk bezighoudt of de gemeente die zich met re-integratie/werk bezighoudt en gebruikmaakt van UWV-systemen en/of gegevens.
  • Je bent bijvoorbeeld informatieanalist binnen het beleidsterrein werk, kwaliteitsmedewerker, senioradviseur werk, of anderszins bezig op het gebied van wetgeving en processen.

Hoeveel tijd kost het?

De begeleidingscommissie komt eens per drie weken via Teams bij elkaar. Dat is op donderdag van 15.00 – 17.00 uur. Dit duurt in ieder geval tot eind oktober 2024. In de zomer en de laatste fase wordt verwacht dat de tijdsinvestering lager is. Naast de driewekelijkse overleggen ben je ongeveer 2 uur per week kwijt aan voorbereidend werk.  

Vragen 

Goed om de weten: ook als je niet precies binnen de geschetste profielen past, maar je denkt op grond van andere kennis en ervaring goed in de begeleidingscommissie te passen, neem dan vooral contact op! Ook voor alle andere vragen kun je terecht via info@vng.nl of samenwerkinggemeenten@uwv.nl