Handreiking voor de dienstverlening aan werkgevers

03 maart 2017

Arbeidsmarktregio's spannen zich in om mensen met een beperking aan het werk te helpen. Essentieel voor het succes is een goede werkgeversdienstverlening. In deze handreiking staan handige tips o.b.v. diverse onderzoeken over werkgeversdienstverlening. Bij de tips, feiten, cijfers en checklist in de handreiking staat een verwijzing opgenomen naar het onderzoek waar de opgenomen informatie is terug te vinden. Zo kunt u eenvoudig herleiden in welke context deze informatie tot stand is gekomen en op welke wijze het onderzoek is uitgevoerd.

Deze handreiking is bedoeld voor iedereen die bij de dienstverlening voor werkgevers betrokken is. De Programmaraad wil hiermee ondersteunen dat mensen met een grotere of kleinere afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk worden geholpen.

Vier fasen in het werkgeversproces

Van deze handreiking is ook beschikbaar in een Waaierkaart. Zowel de waaierkaart als de handreiking bieden inzicht in het werkgeversproces bij het aannemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, in het bijzonder van mensen met een arbeidsbeperking. In dit proces zijn vier fasen te onderscheiden:

 • afweging,
 • voorbereiding,
 • werving & selectie en
 • arbeidsrelatie.

Bij elke fase is duidelijk beschreven hoe de publieke dienstverlener de werkgever optimaal kan ondersteunen onderverdeeld in een:

Onderzoeksrapporten als basis

De afgelopen jaren zijn diverse uitgebreide onderzoeksrapporten over het werkgeversdienstverlening verschenen. De handreiking maakt deze kennis direct toegankelijk. De belangrijkste en voor de praktijk direct toepasbare informatie uit de onderzoeken staan overzichtelijk in de waaier.  Werkgeversorganisaties AWVN en VNO-NCW hebben meegewerkt. Zij zijn enthousiast over de inhoud en onderschrijven wat erin staat.

  Handreiking downloaden

  De handreiking (pdf, 1.67 MB) voor de dienstverlening aan werkgevers bij het aannemen van mensen met een beperking, is alleen digitaal beschikbaar. 

  Waaierkaart bestellen

  U kunt de waaierkaart gratis bestellen bij de Programmaraad. Stuur een e-mail met uw bedrijfsnaam, functie, naam, telefoonnummer, adres naar info@samenvoordeklant.nl o.v.v. van Waaier werkgeversdienstverlening

   

  Vond u deze pagina interessant?

  To prevent automated spam submissions leave this field empty.