Overslaan en naar de inhoud gaan

Het Inlichtingenbureau neemt technisch beheer Dennis en Eva over

11 december 2023

Vanaf 1 januari 2024 is het Inlichtingenbureau aanspreekpunt voor gebruikers van de instrumentengidsen Dennis en Eva en zal dan de gidsen (technisch) beheren. Zij nemen dit over van VNG Realisatie.

Op 6 december was het moment aangebroken waarop Dennis en Eva subsidieproject-af zijn en de borging van aansluiting, techniek en standaarden is belegd bij het Inlichtingenbureau (IB), Bureau Keteninformatisering en Werk en Inkomen (BKWI). Voor de gemeenten, arbeidsmarktregio’s en RMT’s verandert er niks. 

Dennis en Eva

In Dennis en Eva zijn alle instrumenten en trajecten verzameld die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van de werkzoekende en het vinden en behouden van werk voor inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dennis is de instrumentengids die is ontwikkeld om de berg aan instrumenten voor werkgeversdienstverlening eenduidig en inzichtelijk te maken. Eva is de evenknie van Dennis voor de werkzoekende. 

De instrumentengidsen passen binnen het Werklandschap. Het Werklandschap is een model dat de brede dienstverlening rond werk in tegels in beeld brengt: zowel aan de kant van de werkgevers als aan de kant van werkzoekenden.

VNG Realisatie heeft samen een pilotgroep de instrumentengidsen ontwikkeld. En met koplopers en feedback van de eerste gebruikers zijn de gidsen doorontwikkeld en verbeterd. Op dit moment zijn naast 200 gemeenten ook 30 arbeidsmarktregio’s aangesloten op Dennis en Eva.

Regionale Eva

Op verzoek van gemeenten is er ook gewerkt aan een regionale Eva, waarbij meerdere gemeenten in de Eva-omgeving werken en daarmee elkaars aanbod kunnen inzien: Eva.RMT. RMT staat voor regionaal mobiliteitsteam. Daar zijn er verspreid over het land 35 van en die zijn nu alle 35 aangesloten op Eva.RMT.