Overslaan en naar de inhoud gaan

Leergang Praktijkleren: Samen leren en ontdekken

28 februari 2024

Uit meerdere regio's kwam de behoefte om uitvoerende professionals meer kennis en handvaten te geven over het thema Praktijkleren in het mbo. Om die behoefte te ondersteunen is een leergang ontwikkeld. De Leergang Praktijkleren in het MBO voor uitvoerende professionals in het publiek sociaal domein is donderdag 8 februari van start gegaan. 

Aan de leergang doen deelnemers mee vanuit verschillende regio's én rollen. Zo zijn er onder de deelnemers accountmanagers die veel met werkgevers spreken. Ook zijn er klantmanagers en werkcoaches die juist veel in gesprek zijn met werkzoekenden. Praktijkleren echt vleugels geven, vraagt iets van deze beide kanten. Zodat het middel relevant en waarde toevoegend is voor beide kanten. In de leergang komen deze kanten echt samen, dit verrijkt! Het onderwijs perspectief is daarnaast ook heel belangrijk, waardoor dit onderdeel ook geborgd is in de leergang.

Ik heb meer inzicht gekregen in de mogelijkheden, het proces en de subsidievormen

Deelnemer leergang

Vervolg

Het tweede deel van de leergang is op 5 maart. Dan verdiepen de deelnemers zich samen met twee experts uit verschillende regio’s én wordt gekeken naar de eigen rol en invloed. Tijdens het derde en laatste deel van deze leergang staan de deelnemers nadrukkelijk stil bij het onderwijs perspectief met experts uit het onderwijs en het Kennispunt LLO.

Een echte eyeopener was voor mij het uitgewerkte proces/ de klantreis

Deelnemer leergang

Wil je meer weten over deze leergang?

Neem dan een kijkje op de online omgeving van de Leergang. Daar publiceren we ook wanneer de volgende leergang start.

De kracht van samen

Deze leergang is mogelijk gemaakt door samenwerking en het bundelen van kennis. Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), Leerwerkloket, SAM, beroepsvereniging uitvoerders sociaal domein, De Programmaraad Regionale Arbeidsmarkt