Overslaan en naar de inhoud gaan

Mooie verdieping op Praktijkleren dit najaar met lessons learned en vragenuurtje!

17 november 2022

Op 5 oktober heeft de Programmaraad een verdiepingssessie georganiseerd waarbij de Praktijkvoorbeelden over Praktijkleren besproken zijn. Tijdens de werksessie zijn de gepubliceerde praktijkvoorbeelden van de afgelopen twee jaar doorgenomen en is er gekeken naar de kansen voor de toekomst. Een analyse van de voorbeelden was de basis voor het gesprek. Wat zijn de werkzame bestanddelen en waar liggen de uitdagingen? 

In het gesprek dat volgde hebben de deelnemers vanuit hun dagelijkse ervaring de belangrijkste punten met elkaar gedeeld. Hieruit blijkt dat, naast het feit dat de praktijkvoorbeelden hebben geïnspireerd om met de praktijkverklaring te gaan werken, de betrokken partijen niet stil hebben gezeten. Per regio is de dynamiek verschillend, maar er zijn ook veel gemeenschappelijke delers te benoemen. In het document lessons learned: praktijkleren zijn de hoofdpunten van de dag verzameld. 

Tijdens een vragenuurtje over Praktijkleren met de praktijkverklaring zijn daarnaast de belangrijkste operationele vragen besproken. De vragen met antwoorden en de belangrijkste tips zijn te vinden in het verslag Vragenuurtje Praktijkleren in het mbo van 8 november 2022.

Het volgende vragenuurtje vindt plaats op 6 december van 10:00 -11:00 uur. Meld je aan

Praktijkvoorbeelden

Praktijkvoorbeelden zijn artikelen waarin collega's uit het land kennis, ervaring en tips delen over projecten of interessante aanpakken die op de een of andere manier bijdragen aan het aan de slag helpen van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt in de 35 arbeidsmarktregio’s. Kijk voor een overzicht van praktijkvoorbeelden op samenvoordeklant.nl/praktijkvoorbeelden