NBBU & Flexpay

05 maart 2013

De NBBU, uitzendkoepel voor het mkb, juicht toe dat staatssecretaris Klijnsma geld beschikbaar heeft gesteld om de samenwerking tussen UWV, gemeenten en uitzendbureaus te stimuleren. “Met UWV hebben wij eind vorig jaar al een convenant afgesloten om onze samenwerking te versterken. Met dit initiatief kunnen uitzendbureaus ook verbinding zoeken met gemeenten”, verklaart woordvoerder Dafna Holtzer. 

De NBBU benadrukt dat de publiek-private samenwerking ook open moet staan voor middelgrote en kleine uitzendbureaus. “Gemeenten kunnen de neiging hebben alleen met grote uitzendorganisaties in zee te gaan. En dat terwijl kleinere uitzendorganisaties vaak met meer maatwerk komen en met initiatieven die juist succesvol zijn voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt”, aldus Holtzer.  

Dat herkent ook Kees de Jong, projectmanager van uitzendbureau Flexpay uit Kaatsheuvel, dat al 15 jaar Wajongers en andere uitkeringsgerechtigden aan werk helpt. “Vaak wordt gezegd dat uitzendbureaus zich alleen richten op de toplaag van werkzoekenden, ofwel de meest makkelijk plaatsbaren. Wij doen juist graag zaken met de laag die daaronder zit, dus juist uitkeringsgerechtigden die langer werkloos zijn of in de Wajong zitten”, zegt hij.

De Jong is met hoge verwachtingen gekomen naar de startbijeenkomst van het project ‘Ontsluiting werkzoekendenbestand’. En met succes: hij heeft in de ochtend al de eerste stappen naar samenwerking gezet, vertelt hij. “De Programmaraad zegt open te staan voor kleinere bureaus, wij bieden onze expertise graag aan”, aldus De Jong. “Ik hoop dat vanaf vandaag ook gemeenten die verbinding gaan zoeken om de publiek-private samenwerking verder te helpen.”

Vond u deze pagina interessant?

To prevent automated spam submissions leave this field empty.