Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe aanvraagperiode RIF Mbo opent 1 januari 2023

30 november 2022

Van 1 januari tot en met 31 januari is het weer mogelijk om een RIF-subsidie aan te vragen. Het Regionaal Investeringsfonds mbo (RIF) stimuleert de samenwerking tussen scholen, de publieke sector en het bedrijfsleven om het beroepsonderwijs beter op de arbeidsmarkt aan te laten sluiten. 

Het doel van de regeling is het verstrekken van subsidie om de aansluiting van het middelbaar beroepsonderwijs op de behoeften van de arbeidsmarkt te verbeteren. Door het stimuleren van duurzame publiek-private samenwerking in het beroepsonderwijs. Zodat mbo-studenten nog beter voorbereid worden op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt, door hen al tijdens hun studie te laten werken met state of the art-technieken en -methoden.

Aanvraagprocedure

In 2023 kan voor het laatst subsidie worden aangevraagd via de huidige regeling. Er zijn nog 2 aanvraagrondes, de eerstvolgende loopt van 1 tot en met 31 januari 2023. De subsidie wordt aangevraagd door een bekostigde mbo-instelling namens een publiek-privaat samenwerkingsverband. Het samenwerkingsverband bestaat uit minimaal één bekostigde mbo-instelling en ten minste één arbeidsorganisatie. Een lokale of regionale overheid is vaak ook betrokken bij het samenwerkingsverband.

Ben je van plan deze subsidie aan te vragen? Dan kan het nuttig zijn om vooraf hulp en informatie te krijgen. Bijvoorbeeld ondersteuning bij de ontwikkelfase van de publiek-private samenwerking.