Nieuwe toolkit Gezamenlijke dienstverlening van WW naar bijstand

25 maart 2019

Gemeenten en UWV werken in steeds meer gemeenten samen om dienstverlening te verlenen aan werkzoekenden die dreigen door te stromen vanuit de WW naar de bijstand. Daarbij worden verschillende vormen van dienstverlening ingezet. In samenwerking met verschillende arbeidsmarktregio’s zijn diverse ‘kruispunten’ aangemerkt waar gemeenten en UWV samenwerkingsafspraken kunnen maken over de aan te bieden dienstverlening. In de nieuwe toolkit Gezamenlijke dienstverlening van WW naar bijstand zijn voorbeelden te vinden van de wijze waarop in verschillende gemeenten met UWV wordt samengewerkt op dit thema.

Ontstaan Toolkit

Een projectgroep met daarin vertegenwoordigers van zowel gemeenten als UWV heeft het afgelopen jaar ingezet op het onderwerp ‘Max WW’. Het doel is om snelle en praktische oplossingen (die we 1x ontwikkelen) aan te bieden aan 355 gemeenten en UWV. De projectgroep is ontstaan vanuit Samen Organiseren, een programmalijn vanuit de VNG. Met dank aan de gemeenten Alphen aan den Rijn, Den Bosch en Rotterdam.

De werkgroep heeft bestaande werkwijzen geïnventariseerd en heeft deze verwerkt in de toolkit ‘Gezamenlijke dienstverlening van WW naar Bijstand’. In deze toolkit worden fitting practices op deze kruispunten gedeeld.

De toolkit is te vinden via de Toolkit Participatiewet.
 

 

 


 

Vond u deze pagina interessant?

To prevent automated spam submissions leave this field empty.