Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe Veelgestelde vragen proceswijziging Ziek/beter melden bij Loonkostensubsidie (LKS)

02 december 2021

In de bijlage vindt u nieuwe vragen en antwoorden over de wijziging van het proces ziek/beter melden bij Loonkostensubsidie (LKS). Zoals een berekening no risk, als de Loonkostensubsidie doorloopt, met een gedetailleerd voorbeeld.

De nieuwe vragen zijn toegevoegd aan de eerder gepubliceerde vragen en antwoorden over de wetswijziging. Op 1 januari 2022 gaat de proceswijziging in, onder voorbehoud dat de Eerste Kamer met de verzamelwet 2022 instemt. In de pdf vindt u het complete overzicht van alle vragen en antwoorden (Q&A's). De vragenlijst wordt steeds geüpdatet, dus houd het nieuws op samenvoordeklant.nl in de gaten. 

Naar de Veelgestelde vragen

Q&A Wijziging proces Ziek/beter melden bij Loonkostensubsidie (LKS) (pdf)

Meer informatie

De samenloop van een uitkering van UWV en Loonkostensubsidie van de gemeente wordt eenvoudiger door de wetswijziging. Werkgevers hoeven hierdoor hun medewerker(s) die werken met Loonkostensubsidie, alleen nog ziek en/of beter te melden bij UWV en niet meer ook bij de gemeente. En gemeenten betalen niet meer te veel loonkostensubsidie, die werkgevers achteraf moeten terugbetalen. De voorgestelde administratieve wijzingen maken deel uit van het wetsvoorstel Breed Offensief.