Nieuwsbrief Samenwerking GGZ en W&I - december

19 december 2017

Op 23 november vond de startbijeenkomst plaats van de 31 arbeidsmarktregio’s die werken aan een betere samenwerking tussen GGZ en Werk & Inkomen. Daar werden onder meer tien ambassadeurs gekoppeld aan even zoveel regio’s. In deze nieuwsbrief leest u over het hoe en waarom, en ook een interview met ambassadeur Jacobine Geel. Bovendien hebben we de highlights gelicht uit de interessante presentatie die Lex Burdorf gaf over de relatie tussen werk en (psychische) gezondheid.

De startbijeenkomst was een mooie gelegenheid voor de kersverse staatssecretaris Tamara van Ark om zich te presenteren. Dat deed ze via een videoboodschap. Ze vertelde door te zullen gaan met de aanpak die haar voorgangster heeft ingezet en bijzonder blij te zijn met de inzet van zoveel mensen en partijen. 

Wij wensen u, naast veel digitaal leesplezier, heel fijne feestdagen en een alvast een prachtig 2018! 

Onderwerpen in deze nieuwsbrief

IPS Werkt! Eerste Nederlandstalige handboek over de methodiek IPS

Voor mensen die in de praktijk met Individuele Plaatsing en Steun (IPS) werken of zich als professional in opleiding in deze methode willen verdiepen, is onlangs ‘IPS werkt! Handboek werken en leren met Individuele Plaatsing en Steun’ verschenen. Dit handboek is het eerste Nederlandstalige handboek over deze methodiek en laat zien dat IPS resultaten oplevert voor mensen met (ernstige) psychische aandoeningen die een gewone baan willen of een opleiding willen doen of hervatten. Dit handboek is een uitgave van Kenniscentrum Phrenos.

Om gek van te worden! De invloed van werkloosheid en uitkering op psychische gezondheid

Meer dan 30 procent van de uitkeringsgerechtigden ontvangt psychische zorg, bleek onlangs uit onderzoek. Voor veel deskundigen geen verrassing. Klantmanagers gaven jaren geleden al aan dat psychische aandoeningen het voornaamste obstakel vormen voor klanten om aan werk te komen. Wetenschappers toonden het verband tussen werkloosheid, uitkeringsafhankelijkheid en psychische problemen duidelijk aan. Houdt het beleid en de uitvoering in de sociale zekerheid hier rekening mee? Helaas nog veel te weinig. Het complete artikel leest u in Sprank 9, november 2017

Wilt u ook de nieuwsbrief Samenwerking GGZ en W&I ontvangen? Schrijf hier in.

Vond u deze pagina interessant?

To prevent automated spam submissions leave this field empty.