Onbeperktondernemen.com maakt mogelijkheden SW-medewerkers zichtbaar

10 juni 2013

De site onbeperktondernemen.com van SBCM, het arbeidsmarktfonds voor de sociale werkvoorziening, laat reguliere werkgevers zien dat medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt een diversiteit aan werkzaamheden kunnen uitvoeren in veel verschillende sectoren. Ook u kunt de voorbeelden gebruiken om werkgevers te laten zien welke werkzaamheden deze mensen allemaal kunnen verrichten.

Met beperkte middelen zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk helpen, dat is de uitdaging voor gemeenten, UWV en SW-bedrijven. Het benutten en delen van elkaars kennis en kunde is hierbij van groot belang. SBCM heeft hiervoor, met behulp van diverse SW-organisaties, praktijkvoorbeelden verzameld van reguliere werkgevers die al medewerkers met een arbeidsbeperking inzetten in hun organisatie. Via de nieuwe website Onbeperkt Ondernemen maakt SBCM deze voorbeelden toegankelijk.

Uit onderzoek van Cedris blijkt dat een groot aantal reguliere werkgevers wel een medewerker met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst wil nemen, maar dat zij vinden dat zij geen werkzaamheden hebben die de medewerkers kunnen doen. Onbeperktondernemen.com maakt aan hen zichtbaar wat er kan en wat er al gebeurt op het gebied van regulier werk voor SW-medewerkers. Er zijn veel verschillende voorbeelden en filmpjes te zien waarin reguliere werkgevers vertellen welk werk de medewerker doet en welke meerwaarde dat voor de organisatie heeft. De site geeft daarnaast praktische informatie over de inzet van deze medewerkers.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over www.onbeperktondernemen.com? Neem dan contact op met Marion van Swaay via 070–3765898 of m.vanswaay@caop.nl.

Vond u deze pagina interessant?

To prevent automated spam submissions leave this field empty.