Overslaan en naar de inhoud gaan

Opbrengsten bijeenkomst 'Hervorming arbeidsmarktdienstverlening: Wat kan wél'

18 juli 2023

Wat kunnen arbeidsmarktregio’s zelf doen om hun dienstverlening verder te verbeteren? Hoe staat het nu en wat is er al mogelijk? Dinsdag 27 juni kwamen vertegenwoordigers van de 35 arbeidsmarktregio's bij elkaar tijdens de themabijeenkomst Wat kan wél.

De arbeidsmarktregio’s zijn sinds het begin – een jaar geleden – betrokken bij de uitwerking van de hervorming van de arbeidsmarktdienstverlening. Twee belangrijke thema’s zijn het dienstverleningsconcept en de governance. De werkgroepen die zich hierover hebben gebogen, kwamen in het voorjaar met tussenresultaten. Daarop is een reactie vanuit de 35 arbeidsmarktregio’s vormgegeven, samengebracht  door de Programmaraad. Het proces heeft daarna een wat andere wending gekregen, met name omdat voor een goede uitwerking van de elementen van de hervorming meer tijd nodig is. 

Tijdens de themabijeenkomst Wat kan wél onderzoeken de aanwezigen hoe we de regionale dienstverlening kunnen versterken, ondanks dat nieuwe wetgeving nog even op zich laat wachten. Het programma bestaat uit twee vragen waarop de aanwezigen reageren. Ook zijn er verhalen van de regio’s Amersfoort en Noordoost-Brabant. Beide hebben al één loket gerealiseerd. 

Lees Opbrengst hervorming arbeidsmarktdienstverlening: Wat kan wél