Overslaan en naar de inhoud gaan

Regio reactie op tussenresultaten: Hervorming arbeidsmarktdienstverlening

20 juni 2023

Vertegenwoordigers van de 35 arbeidsmarktregio's leverden input op de tussenresultaten van de werkgroepen Governance en Dienstverleningsconcept. Hiervoor organiseerde het ministerie van SZW samen met de Programmaraad 2 bijeenkomsten in maart en april. De opmerkingen uit de 2 bijeenkomsten, antwoorden van SZW en de reacties uit een schriftelijke reactieronde in april, vind je in Hervorming arbeidsmarktdienstverlening: overzicht opbrengst uit regio’s bij consultatie tussenresultaten. Dit document is vlak voor de voorjaarsnota opgeleverd.

Het overzicht geeft je een samenvattend beeld van wat de regio’s belangrijk vinden bij de governance en het dienstverleningsconcept voor de hervorming van de arbeidsmarktdienstverlening. We pretenderen niet volledig te zijn.

Voor inzicht in alle opmerkingen is een opsomming van de schriftelijke reacties van 14 arbeidsmarktregio’s op te vragen via info@samenvoordeklant.nl. De arbeidsmarktregio's hebben gereageerd op de tussenresultaten van de werkgroepen Governance en Dienstverleningsconcept.

Dinsdag 27 juni komen vertegenwoordigers van de 35 regio's wederom samen voor het thema Hervorming Arbeidsmarktdienstverlening. Tijdens deze ontmoeting onderzoeken we hoe we de regionale dienstverlening kunnen versterken, ondanks dat nieuwe wetgeving nog even op zich laat wachten. Het doel van de bijeenkomst is; elkaar inspireren met concrete voorbeelden en handvatten over; wat kan wél!