Overslaan en naar de inhoud gaan

Samen voor de ontwikkeling van mensen: zie jij beren of kansen op de weg?

12 juli 2023

Hoe vullen we een Leven Lang Ontwikkelen in voor de mensen die we ondersteunen? Wat gebeurt er landelijk en in de regio’s? Wat werkt? Wat kan beter? En net zo belangrijk: hoe blijven we onszelf als organisatie en professional ontwikkelen en creëren we een leercultuur voor groei? Dat waren vragen die centraal stonden tijdens de Leerwerkfestival Praktijkdag van 22 juni.

Het Leerwerkfestival werd geopend door gezelschap Making Sense Together, met een scène waar dialogen, ervaringen en situaties uit het werkveld na werden gespeeld. Zij maakten de deelnemers daarin bewust van de ‘drempels die we soms over moeten’. De kritische doemdenker en de positieve omdenker gingen met elkaar én met de zaal in gesprek op zoek naar daadkracht, energie en inspiratie.

Vervolgens werd Leonard Geluk (voorzitter van de Programmaraad, VNG-directeur en ervaren onderwijsbestuurder) gevraagd naar de verbinding tussen onderwijs en arbeidsmarkt en het voorop laten staan van de ontwikkeling van mensen. Hij ging daarbij in gesprek met de deelnemers in de zaal.

Menselijke contact met collega’s uit het veld is van onschatbare waarde. Om goed samen te werken, moet je elkaar wel eerst beter kennen.

Deelnemer Leerwerkfestival
Programmaraad Goodiebag Leerwerkfestival 2023

Goodiebag Leerwerkfestival

Na aanleiding van het Leerwerkfestival is een goodiebag ontwikkeld, met daarin onder meer de verschillende verslagen van de dag, relevante handreikingen, praktijkvoorbeelden en tools.