Overslaan en naar de inhoud gaan

Sterk door Werk over Corona & Werk

28 april 2020

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor het dagelijkse leven en werk van vrijwel iedereen. Ook voor mensen met een psychische kwetsbaarheid die willen werken of aan het werk willen blijven, hun werkgevers en de professionals is de impact groot. Op Sterk door Werk vertellen 5 werknemers, een werkgever en een professional over hoe zij omgaan met de gevolgen van corona.

Hoe is het voor medewerkers met een psychische kwetsbaarheid om noodgedwongen fysiek afstand te houden van vrijwel alles en iedereen om je heen? Het vertrouwde dagritme los te laten en te werken vanuit de huis-, slaap- of werkkamer. In de videoportret-serie Achter het Raam vertellen 5 werknemers met een psychische kwetsbaarheid openhartig over hun leven en werk in tijden van de coronacrisis.

Harmen Kasper, IPS (Individuele Plaatsing en Steun)-trajectbegeleider vertelt hoe hij nu vanaf huis contact blijft houden met ‘zijn mensen’. Voor de coronacrisis bestond het werk van Harmen voor 80% uit face to face contact. Zijn werk begint met vertrouwen. “Vaak zijn het mensen met een psychische aandoening die al jaren niet hebben gewerkt. Dan zijn mensen een beetje onzeker en soms zelfs mensenschuw.” Hoe bouwt hij nu aan de vertrouwensband?

Directeur Sjoerd van het Erve van Weener XL uit ‘s-Hertogenbosch, vertelt wat de gevolgen van de corona-uitbraak zijn voor zijn werknemers en hoe hij daarmee omgaat. Veel en goed contact houden met de thuiswerkers en de deur openhouden voor mensen die een dagje op kantoor willen werken, is volgens hem belangrijk.

Sterk door Werk is een platform voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met toeleiding en/of behoud van werk voor mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Compilatie videoportret-serie Achter het Raam