Overslaan en naar de inhoud gaan

Subsidieregeling Ontwikkeladvies praktisch opgeleiden geopend

Bron: OVAL
11 oktober 2023

Sinds 2 oktober is het mogelijk om een aanvraag in te dienen voor de Subsidieregeling Ontwikkeladvies Praktisch Opgeleiden. Deze regeling biedt praktisch opgeleiden de mogelijkheid om kosteloos een ontwikkeladviestraject te volgen, met als doel hun positie op de arbeidsmarkt te versterken.

In het ontwikkeladviestraject ligt de nadruk op de mogelijkheden van scholing, die goede ontwikkelkansen op de arbeidsmarkt kunnen bevorderen. Als scholing een te grote stap blijkt te zijn, kunnen ook andere vormen voor ontwikkelmogelijkheden worden verkend. 

De regeling in een notendop

  • Wat is het? Het ontwikkeladviestraject stelt praktisch opgeleiden in staat om onder begeleiding van een loopbaanadviseur te ontdekken welke mogelijkheden er zijn om hun loopbaan verder te ontwikkelen.
  • Focus op Scholing. Het traject legt de nadruk op de mogelijkheden van scholing, die de kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk kunnen vergroten. Praktisch opgeleiden kunnen zich hiermee verder ontwikkelen en hun positie op de arbeidsmarkt versterken.
  • Maatwerk. Als scholing niet de juiste stap blijkt te zijn, worden er alternatieve ontwikkelingsmogelijkheden verkend die passen bij de individuele behoeften en ambities van de deelnemers.

Lees meer over de subsidieregeling en de aanvraagcriteria op de website Uitvoering Van Beleid van het ministerie van SZW