Overslaan en naar de inhoud gaan

Terugblik: bijeenkomst toekomstige arbeidsmarktinfrastructuur en WSP's

21 december 2022

Wat gaat de ontwikkeling van de toekomstige arbeidsmarktinfrastructuur betekenen voor de dienstverlening aan werkgevers in de regio? De impact is aanzienlijk, blijkt tijdens de bijeenkomst op dinsdag 6 december in Utrecht.

Camiel Jansen en Brian Verweij van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vertellen wat de uitbreiding van de arbeidsmarkinfrastructuur allemaal teweegbrengt. Zij focussen in hun verhaal vooral op de uitgangspunten voor een betere dienstverlening die een aantal maanden geleden zijn vastgesteld. De SZW-ministers Van Gennip en Schouten hebben de uitgangspunten gedeeld in een kamerbrief van 11 oktober 2022.

    De bijeenkomst is vastgelegd in een verslag. Hierin wordt ook antwoord gegeven op veel vragen.

    Deelnemers aan bijeenkomst over arbeidsmarktinfrastructuur en WSP's, 6 dec 2022
    Deelnemers aan bijeenkomst over arbeidsmarktinfrastructuur en WSP's, 6 dec 2022

    Inbreng arbeidsmarktregio

    De arbeidsmarktregio’s zullen de komende tijd een grote inbreng hebben bij de concrete uitwerking van het dienstverleningsconcept, de governance en de andere thema’s van de vernieuwingsoperatie. Bij de bijeenkomst waren vanuit de 35 arbeidsmarktregio’s ongeveer vijftig leidinggevenden vanuit de publieke werkgeversdienstverlening. Tijdens een levendige gedachtewisseling gaven zij hun eerste indrukken van de plannen.