Terugblik webinar Praktijkroute

31 januari 2017

Op 31 januari organiseerde de Programmaraad, in samenwerking met het ministerie van SZW en de gemeente Amsterdam, een webinar over de Praktijkroute. Het webinar werd door meer dan de helft van de deelnemers met een 8 of hoger gewaardeerd. In een klein uur kwamen bijna 400 vragen binnen. Alle vragen worden binnen een week beantwoord.

Het webinar is on demand te volgen. Tijdens het webinar werd antwoord gegeven op veelgestelde vragen als: Wat zijn de voordelen en gevolgen van de Praktijkroute?  En vooral: HOE werkt de Praktijkroute precies? Antoinette de Ruijter lichtte de ervaringen van de gemeente Amsterdam toe.

Webinar volgen

De inhoud van het webinar bieden wij u op 3 manieren aan:

  1. On demand: Het webinar is on demand te volgen. Bij het on demand volgen van het webinar ziet u de sheets parallel aan de video. Tevens kunt kiezen om alleen een onderdeel te volgen dat uw interesse heeft. On demand geeft de beste weergave van het webinar. U dient in te loggen om het webinar te volgen. 
  2. Vodcast: U kunt alleen de video van het webinar bekijken via het Youtube kanaal van de Programmaraad
  3. Sheets: Heeft u alleen interesse in de sheets. Klik kan hier (pdf, 2,22 MB). 

Handige links

Invulinstructie Praktijkroute voor gemeenten

Deze instructie is bedoeld om gemeenten te helpen bij het invullen van het re-integratiebericht. Als u vragen hebt, kunt u contact opnemen met het Inlichtingenbureau via telefoonnummer 0800-2221122 of via de mail: servicedesk@inlichtingenbureau.nl.

Informatie om te delen met een werkgever

  1. Het ministerie is verantwoordelijk voor de informatievoorziening en de implementatie van de Praktijkroute. Gemeenten worden geïnformeerd door het ministerie en het Inlichtingenbureau.
  2. Mensen die op grond van de Praktijkroute in het doelgroepregister horen, zijn nu nog niet allemaal zichtbaar in het doelgroepregister. Dit komt doordat nog niet alle gemeenten de techniek voor de melding “opname doelgroepregister” aan het Inlichtingenbureau up to date hebben.
  3. In maart zijn de eerste mensen vanuit Praktijkroute zichtbaar geworden in het doelgroepregister. Gezien het aanmeldingsproces, kan het enige tijd duren voordat alle mensen zichtbaar worden in doelgroepregister.
  4. Als op de werkplek via een gevalideerde loonwaardemethodiek is vastgesteld dat de burger een loonwaarde heeft van minder dan 100%, dan heeft de werkgever recht op de no-riskpolis

    Deze burger staat vaak nog niet in het doelgroepregisterUWV-ziektewet kan dus niet altijd via het doelgroepregister vaststellen of deze werkgever recht heeft op de no-riskpolis. Hiervoor is de tijdelijke workaround voor de afhandeling van de ziekmelding door een werkgever van “werknemer Praktijkroute” van toepassing. Deze werkt als volgt: De werkgever meldt zijn werknemer ziek bij UWV via de normale weg (bij voorkeur via de Verzuimmelder op het werkgeversportaal) en vinkt aan dat recht bestaat op de no-riskpolis. UWV ontvangt de ziekmelding. Als de kandidaat niet in het doelgroepregister staat, vraagt UWV de werkgever op welke grond hij het recht op no-risk veronderstelt. Als dit de Praktijkroute is, wordt de werkgever gevraagd een bewijsstuk aan te leveren, zoals een afschrift van de loonwaardebepaling of de toekenningsbrief loonkostensubsidie. Na ontvangst hiervan wordt de no-riskpolis toegepast.

Vond u deze pagina interessant?

To prevent automated spam submissions leave this field empty.