Overslaan en naar de inhoud gaan

Tips voor werkgevers bij preventie psychische klachten

30 juni 2020

Het leven verandert ingrijpend door de coronacrisis. Spanningen en uitval kunnen het gevolg zijn. Voorbeelden: onverwerkt verlies van een dierbare, het combineren van werk- en zorgtaken, een andere wijze van werken, veranderingen in het woon-werkverkeer, nieuwe communicatievormen.

Werknemers helpen om aan het werk te blijven is meer dan goed werkgeverschap: het voorkomt ook kosten! In het boekje Re>Mind tips voor werkgevers in corona-tijd staan tips, links naar informatie en gegevens van organisaties, die werkgevers hierbij tot nut kunnen zijn. 

Algemene tips voor werkgevers

Héél veel mensen met een psychische kwetsbaarheid zijn gewoon aan het werk. Soms zonder zich écht bewust te zijn van hun “beperking”. Sommigen hebben een wat aangepast takenpakket, waardoor de arbeidsbeperking hen niet voor de voeten loopt en hun talenten extra worden aangesproken. Anderen hebben wat extra persoonlijke begeleiding nodig. Om werkgevers te inspireren en inzicht te geven is in de arbeidsmarktregio Zuid-Kennemerland & IJmond een boekje uitgegeven: Re>Mind tips voor werkgevers hoe om te gaan met psychische klachten.

De vormgeving van de boekjes is gedaan door iemand met talent én een psychische kwetsbaarheid. 
Na het bijzonder basisonderwijs en VSO studeerde Marc Don grafische vormgeving aan het Media College en de Junior Art Academy. Inmiddels is hij 7 jaar zzp'er met een mooie klantenportefeuille

MD2
Marc Don
E-mail: info@md2.nl
Tel.: 06 28 52 27 94
www.md2.nl