Valkuilen en successen uitwisselen over werkgeversdienstverlening

30 juli 2012

Wethouders Sociale Zaken uit de drie noordelijke provincies hebben op 5 juli jl. met elkaar van gedachten gewisseld over werken naar vermogen, in het bijzonder over de rol van gemeenten bij werkgeversdienstverlening. Wat zijn de valkuilen voor gemeenten en waar worden de successen geboekt?

De bijeenkomst was georganiseerd in het kader van het Bestuurlijk ondersteuningsprogramma werken naar vermogen van de VNG, in samenwerking met de provinciale afdelingen van Drente (VDG), Friesland (VFG) en Groningen (VGG). 

Optimaal aansluiten

Conform het gedachtegoed van werken naar vermogen willen gemeenten zoveel mogelijk mensen op de reguliere arbeidsmarkt aan werk helpen. Daarvoor hebben gemeenten de medewerking van werkgevers nodig. Het is dus zaak om de werkgeversdienstverlening goed in te richten en optimaal aan te sluiten bij de wensen en behoeften van werkgevers. 

Concreet

Tijdens de bijeenkomst hebben de wethouders gediscussieerd aan de hand van drie concrete praktijkvoorbeelden: 

  • Regionale samenwerking in Westerkwartier-Noordenveld (gepresenteerd doorBert Nederveen, wethouder in Zuidhorn)
  • Regionaal bestuurlijk platform Friesland (gepresenteerd door Andries Ekhart, wethouder in Leeuwarden)
  • Werkgever op kop (gepresenteerd door Jeroen Regtuijt, manager bij de gemeente Enschede) 

Voor herhaling vatbaar

De wethouders waren enthousiast over de bijeenkomst: ‘Door strategieën en ervaringen met elkaar te delen, kunnen we komen tot een juiste benadering passend bij de eigen regio.’ Een dergelijke bijeenkomst is wat de wethouders betreft zeker voor herhaling vatbaar.

Oorspronkelijk artikel van VNG.

Vond u deze pagina interessant?

To prevent automated spam submissions leave this field empty.