Overslaan en naar de inhoud gaan

Vernieuwde trainingen banenafspraak

12 februari 2024

De adviseurs van het landelijk team banenafspraak zijn hèt kennis- en informatiepunt voor UWV- en gemeentemedewerkers die werken met de banenafspraak. Zij doen dit onder andere door het geven van trainingen die relevant zijn voor collega’s die werkzaamheden rondom de banenafspraak uitvoeren. Vanaf nu zijn er twee verschillende trainingen banenafspraak: ‘Banenafspraak de Basis’ en ‘Banenafspraak de Verdieping’. 

In deze vernieuwde opzet volg je eerst online een e-learning. Vervolgens volg je een fysieke workshop waarin je in kleine groepen de verdieping met elkaar opzoekt. In de fysieke workshop ligt de nadruk vooral op interactie, casuïstiek en de praktijk. Met deze vernieuwde opzet komt het team banenafspraak tegemoet aan de wensen van deelnemers die naar voren kwamen in evaluaties van de eerdere trainingen.

Training banenafspraak - deelnemers tijdens de fysieke workshop

Inhoud trainingen

In de trainingen wordt onder andere stil gestaan bij de verschillende manieren van instromen in het doelgroepregister (basis) en welke instrumenten je wanneer kunt inzetten (de verdieping). Je kunt je inschrijven voor de basis en/of de verdiepende training. Op welk niveau je instroomt, bepaal je zelf aan de hand van je kennis/werkervaring. Data workshops Basis en Verdieping 
Let op: in de fysieke workshop bouw je voort op de kennis uit de e-learning. Het is daarom aan te raden eerst de e-learning te volgen voordat je aan de fysieke workshop deelneemt. 

Schrijf je nu in!

De trainingen zijn voor zowel UWV- als gemeentecollega’s beschikbaar. Deelname aan de training is kosteloos. Ben je werkzaam bij een gemeente dan kan je je aanmelden door een e-mail te sturen naar uwvportaalgemeenten@uwv.nl. Vermeld hierbij de volgende gegevens:

  • Voor- en achternaam
  • Jouw e-mailadres
  • De naam van de e-learning of workshop die je wilt volgen
  • De werkdagen waarop je een workshop kan volgen.

Je wordt verzocht om je manager mee te nemen in de cc van deze e-mail.

Het is mogelijk om je als individuele collega in te schrijven voor een training op een datum die jou uitkomt.

Het is door de vele aanvragen op dit moment niet mogelijk om een workshop in de regio aan te vragen. Het goede nieuws is dat er nog plekken beschikbaar zijn voor de workshops die in Utrecht worden aangeboden. Zie data fysieke workshops.