Overslaan en naar de inhoud gaan

VUM scoort bovengemiddeld op veiligheid en ontwikkeling

29 november 2023

Een uitgevoerde software-kwaliteitsonderzoek toont aan dat de uitwisselings-voorziening Verbeteren Uitwisseling Matchingsgegevens (VUM) bovengemiddeld scoort op veiligheid en de ontwikkeling van software. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de realisatie van VUM.

Om gegevens van werkzoekenden en vacatures beter op elkaar aan te laten sluiten werken het Inlichtingenbureau, SZW, UWV en VNG aan het programma VUM. Hierbij is het belangrijk dat de ontwikkelde software aan de wensen en eisen van de gebruiker voldoet. Maar ook dat de software degelijk is ontwikkeld en veilig te gebruiken is. Onderzoeksbureau QSM/Omnext is daarom gevraagd te toetsen op de kwaliteit van de software, de methode van ontwikkelen en de documentatie.

Positieve resultaten

Het onderzoek toont aan dat het ontwikkel- en testproces van VUM voldoet aan alle gestelde kwaliteitseisen. Het onderzoeksbureau concludeert hiermee dat de voorziening betrouwbaar, bruikbaar en veilig is.

Stand van zaken pilotfase

Op dit moment zijn de eerste pilots gestart in de regio Flevoland en wordt de voorziening VUM ook daadwerkelijk in de praktijk gebruikt. Een aantal andere partijen staan opgesteld om ook deel te gaan nemen aan de pilotfase. In deze fase wordt beoordeeld of alle gebouwde onderdelen in de voorziening VUM aansluiten op de behoefte die alle partijen hebben bij het uitwisselen van matchinggegevens.

Animatievideo VUM

Waar staat VUM precies voor? Wat houdt VUM in? Voor wie is het bedoeld? En hoe kun je op termijn aansluiten? Op deze en meer vragen krijg je antwoord in de nieuwe animatievideo van VUM (matchingsgegevens.nl)