Waaierkaart werkgeversdienstverlening met o.a. checklist en tips

24 januari 2017

De arbeidsmarktregio's spannen zich in om mensen met een beperking aan het werk te helpen. Essentieel voor het succes is een goede werkgeversdienstverlening. Een handige waaierkaart geeft een mooi inzicht in wat hierbij komt kijken.

De luchtig geïllustreerde waaierkaart heeft als titel Mensen met een beperking aan de slag! (pdf, 4,48 MB) Deze handreiking is bedoeld voor iedereen die bij de dienstverlening voor werkgevers betrokken is. De Programmaraad wil hiermee ondersteunen dat mensen met een grotere of kleinere afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk worden geholpen.

Onderzoeksrapporten als basis

De afgelopen jaren zijn diverse uitgebreide onderzoeksrapporten over het onderwerp verschenen. De waaierkaart maakt deze kennis direct toegankelijk. De belangrijkste en voor de praktijk direct toepasbare informatie uit de onderzoeken staan overzichtelijk in de waaier. De werkgeversorganisaties AWVN en VNO-NCW hebben meegewerkt. Zij zijn enthousiast over de waaier en onderschrijven wat erin staat.

De waaierkaart biedt inzicht in het werkgeversproces bij het aannemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, in het bijzonder van mensen met een arbeidsbeperking. In dit proces zijn vier fasen te onderscheiden: afweging, voorbereiding, werving & selectie en arbeidsrelatie. Bij elke fase is duidelijk beschreven hoe de publieke dienstverlener de werkgever optimaal kan ondersteunen onderverdeeld in een:

Downloaden of bestellen

U kunt de waaierkaart gratis bestellen bij de Programmaraad of downloaden. Stuur een e-mail met uw bedrijfsnaam, functie, naam, telefoonnummer, adres naar info@samenvoordeklant.nl o.v.v. van Waaier werkgeversdienstverlening

Vond u deze pagina interessant?

To prevent automated spam submissions leave this field empty.