Overslaan en naar de inhoud gaan

Werkgevers doorleiden naar het juiste WSP via werkgeversservicepunten.nl

21 april 2020

Om de arbeidsmarktregio’s te ondersteunen bij het beter vindbaar en bereikbaar maken van het Werkgeversservicepunt (WSP) heeft de Programmaraad de landelijke website werkgeversservicepunten.nl ontwikkeld. Hierop staat o.a. een postcodezoeker waarmee een werkgever na het invullen van de postcode direct te zien krijgt welk WSP aan deze postcode is verbonden, inclusief contactgegevens van het WSP.

Uit de regionale plannen van Matchen op Werk, die arbeidsmarktregio’s begin 2018 konden indienen, kwam naar voren dat een groot aantal regio’s de behoefte heeft aan ondersteuning voor communicatie voor hun werkgeversdienstverlening. Het ministerie besloot om niet de behoeften van individuele regio's in te vullen, maar om de middelen te bundelen en deze doelstelling landelijk te ondersteunen zodat alle regio's hiervan konden profiteren. De Programmaraad werd gevraagd om hierbij te ondersteunen. 

Sinds medio 2018 is een proces in gang gezet waarin SZW en de Programmaraad de arbeidsmarktregio's bevragen en op die manier gezamenlijk de ondersteuningsbehoefte vormgegeven, uitwerken en invullen. Met elkaar werd de behoefte uitgesproken voor de website werkgeversservicepunten.nl.