Praktijk

Indien u alleen praktijkverhalen wilt doorzoeken, klik dan op bovenstaand zoekfilter.
Mocht u door de gehele website willen zoeken, klik dan hier.

Pagina's

10 april 2018
Village Deals bieden kleine gemeenten meer ruimte om te experimenteren. Oldenzaal grijpt die mogelijkheid met beide handen aan om te komen tot een innovatieve aanpak in de arbeidsmatige dagbesteding.
05 april 2018
Op een Valentijnsdag startte in het Westland een initiatief dat is uitgegroeid tot het Partnership MVO Westland met meer dan 100 aangesloten bedrijven.
05 april 2018
Tussen én binnen regio’s zijn veel verschillen in de indeling en portefeuille van cliëntenraden, blijkt uit onderzoek. Voorbeelden uit onder meer Friesland laten zien dat regionale cliëntenparticipatie echter wel van groot belang is.
20 maart 2018
Wat hebben slimme mobiliteitsopleidingen en nieuwe kansen voor mensen met een uitkering met elkaar te maken? In het Overijsselse project Aan het werk met Smart Mobility alles. Adviesbureaus kunnen hiermee op een goede manier aan hun SROI-verplichting voldoen.
20 maart 2018
Den Haag biedt inwoners die door een fysieke, verstandelijke of psychische beperking alleen in een beschutte omgeving kunnen werken, speciale werkplekken aan. Dit gebeurt via sw-bedrijf de Haeghe Groep. Het A+O fonds Gemeenten ondersteunt het project.
15 maart 2018
Data science is een innovatieve manier om informatie in het sociaal domein te vergaren. Voor de meeste gemeenten is het nog een ver-van-mijn-bedshow. Maar niet voor Den Bosch.
15 maart 2018
Toen in 2015 de Participatiewet inging, besloot Tilburg het onderdeel Beschut Werk niet in te voeren. Maar in plaats daarvan, onder de noemer ‘Tilburgs Alternatief’, andere wegen te zoeken om mensen die alleen met begeleiding of aangepaste omstandigheden aan de slag kunnen toch een werkplek te bieden. Waarom deze opmerkelijke keuze? En waarom is in een later stadium toch Beschut Werk ingevoerd?
19 december 2017
Hoe help je kwetsbare jongeren aan een baan nadat ze uit de schoolbanken stappen of in een uitkering zitten? Toen de gemeente Oss zich met die vraag zag geconfronteerd riep ze de hulp in van St Jobstap, een specialist op dit terrein. Inmiddels is er al veel expertise ontwikkeld.
19 december 2017
Goede aansluiting op de eisen die de diverse branches stellen. Dat is volgens Annelies van Voskuilen van de gemeente Ede de grootste benefit van de Boris-aanpak voor jongeren van het speciaal- en praktijkonderwijs.
19 december 2017
Sinds het ProNova college en de Ericaschool in 2015 aanklopten bij participatiebedrijf Stroomopwaarts MVS worden kwetsbare jongeren in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis intensief begeleid met de Stroomopwaartsroute (SOW).

Pagina's