Praktijk

Pagina's

13 december 2017
Sinds 2017 zijn gemeenten verplicht beschutte werkplekken aan te bieden aan mensen die blijvend intensieve begeleiding nodig hebben. De gemeente Westland ging er al eerder voortvarend mee aan de slag. Toch blijkt geduld nodig.
04 december 2017
Werkpad is een organisatie die mensen met een zintuiglijke beperking aan het werk helpt. Het gaat om mensen die een probleem hebben met horen, zien, met autisme of met een taalstoornis; onder hen ook veel hoogopgeleiden.
04 december 2017
Aan de ene kant heb je de klantenbestanden van gemeenten en UWV, aan de andere kant werkgevers met een personeelstekort. Als je nu voor elkaar krijgt dat de werkzoekenden worden opgeleid naar behoefte van die werkgevers, snijdt het mes aan twee kanten.
04 december 2017
De stichting GoedWerkt heeft alle kennis en expertise in huis om activiteiten van sw-bedrijven uit te bouwen tot een verdienmodel. Zo gaat het ook met het Presikhaaf-bedrijfsonderdeel Jumbo-fietspompen weer voor de wind.
04 december 2017
Werkgeversloket Podium24 in Maastricht-Heuvelland heeft zo zijn eigen aanpak. “Als een werkgever een vraag heeft, inventariseren, analyseren en herschrijven we samen deze vraag, zodat de kans op een match groter wordt.”
04 december 2017
Veel mensen uit de participatiedoelgroep hebben ondersteuning nodig om hun plek te vinden op de arbeidsmarkt. Niet alleen voor het vinden van een baan, maar ook nog daarna. Jobcoaching kan dan worden ingezet, maar veel gemeenten worstelen daarmee.
04 december 2017
‘Subsidioloog’ Ronald van Ammers kan scholen en werkgevers in de kop van Noord-Holland precies vertellen welke regelingen van toepassing zijn en wie waar recht op heeft. En hij geeft zijn kennis graag door.
28 november 2017
Amsterdam maakt intensief gebruik van de Praktijkroute; de gemeente werkte al langer op deze manier. De communicatie met klanten over de opname in het Doelgroepregister wordt eenvoudig en luchtig gehouden.
28 november 2017
Beginnen vanaf dag een. Niet wachten tot de inburgering is voltooid. Maar meteen met nieuwkomers aan de slag met de toeleiding naar scholing en werk. Bij voorkeur al op het asielzoekerscentrum.
28 november 2017
UWV heeft haar dienstverlening de afgelopen jaren in hoog tempo gedigitaliseerd. Kandidaten kunnen gebruikmaken van een keur aan online-instrumenten die hen helpen op weg naar werk. Uiteraard met ondersteuning van een adviseur wanneer dat nodig is. Gemeenten zouden hun online- dienstverlening ook naar een hoger plan kunnen tillen, zegt UWV en stelt daarvoor haar online-tools ter beschikking.

Pagina's