Ondersteuning Programmaraad

Ondersteuning door Programmaraad

Het is essentieel dat mensen die in het landelijke Doelgroepregister staan, goed te vinden zijn in de systemen van UWV. De Programmaraad streeft ernaar dat eind 2016 57.500 klantprofielen zichtbaar zijn voor werkgevers en intermediairs. Om dat aantal te halen, moeten arbeidsmarktregio’s nog veel werk verrichten. Hulp nodig? Dan kan de regio een beroep doen op de vliegende brigade van de Programmaraad. Deelname is vrijwillig.

  • De regio stelt capaciteit beschikbaar, waaronder de (ICT) regio-coördinator, de adviseur Kwaliteit en implementatie van UWV en medewerkers.
  • De regio werkt met het UWV Portaal. Gebeurt dat nog niet of niet volledig? De vliegende brigade kan met behulp van de landelijke adviseurs ook daarbij ondersteunen.

Handige Toolkit

Er is een handige Toolkit Transparantie Banenafspraak in het Gemeentelijk Informatie Portaal (GIP). Deze toolkit bevat veel nuttig materiaal waarmee het werkproces wordt ondersteund. Er zijn Quick Reference Cards (QRC’s) en PowerPointpresentaties opgenomen. Die helpen gemeentemedewerkers om de UWV-applicaties via het UWV Portaal op de juiste wijze te gebruiken voor het transparant maken van de kandidaten. Het gaat vooral om QRC’s die al bij UWV worden gebruikt, maar aangepast zijn voor medewerkers van gemeenten. De Toolkit is beschikbaar via het Gemeentelijke Informatie Portaal.

 

Vond u deze pagina interessant?

To prevent automated spam submissions leave this field empty.