Werkzoekendenbestand

De belangrijkste doelstelling van het project Ontsluiting Werkzoekendenbestand was de samenwerking tussen publieke partijen zijnde UWV en gemeenten, en uitzendorganisaties een impuls te geven. Centrale vraag die hieruit is af te leiden: Wat is nodig, zowel in proces en beleid als ook in de uitvoering, om de regionale publiek-private samenwerking zo te organiseren dat er sneller een betere match tot stand komt.

Elke regio kent zijn eigen dynamiek, stand van en ervaring met publiek-private samenwerking en specifieke arbeidsproblematiek. Daarom is het uitgangspunt al bij de start van het project geweest: minimale eisen stellen aan het plan waarin ruimte is gegeven om te kunnen prototypen. Arbeidsmarktregio’s hebben dan ook allemaal aan dit project deelgenomen.

Minimale eisen

Arbeidsmarktregio’s konden voorstellen indienen waarin samen met uitzendorganisaties werd gewerkt aan, onder meer:

 • Het screenen van bestanden met werkzoekenden, om te bekijken welke werkzoekenden (direct) bemiddelbaar zijn;
 • Het plaatsen van kwalitatief goede cv’s in Werk.nl, zodat deze transparant en vindbaar zijn voor gemeenten/UWV en werkgevers;
 • Het direct matchen van kandidaten met (tijdelijke) vacatures uit de bestanden van de uitzendorganisaties en vacatures die door werkgevers direct bij gemeenten/UWV zijn gemeld.

Kwalitatieve resultaten

Los van de ontsloten cv’s en de plaatsingen kent dit project nog veel andere kwalitatieve resultaten. Door het project zijn er werkwijzen, producten en diensten (door)ontwikkeld en is er kennis overgedragen die bijdragen aan een succesvolle samenwerking en betere werkgevers- en werkzoekendendienstverlening.

Doorgaan met publiek-private samenwerking

De Programmaraad kijkt terug op een succesvol project waarbij een vliegwiel is gaan draaien. Alle regio’s hebben aangegeven door te gaan omdat zij nut en noodzaak van publiek-private samenwerking erkennen en herkennen. Het fundament is gebouwd, met een aantrekkende markt kan het niet anders dan dat de vruchten geplukt worden van de publiek-private samenwerking in de regio’s!

Lees Het echte werk voor de ervaringen in publiek-private samenwerking van de 35 arbeidsmarktregio’s.

Feiten

 1. 35 arbeidsmarktregio’s hebben meegedaan aan het project;
 2. Eis aan deelnemers: minimaal 2 gemeenten, UWV en 1 bonafide uitzendorganisatie al dan niet lid van ABU of NBBU;
 3. € 130.000,- aanjaaggeld via een decentralisatie-uitkering;
 4. Streven 20.000 cv’s ontsluiten en 4500 plaatsingen in 9 maanden;
 5. Regio’s waren vrij om in te tekenen op landelijk streven. De meeste regio’s volgden voorstel van 570 cv’s en 130 plaatsingen;
 6. Definitie plaatsing: te bepalen door regio;
 7. Aantal deelnemende uitzendorganisatie: ruim 55 unieke deelnemers;
 8. SW-bedrijven die hebben geparticipeerd hebben m.n. een rol gespeeld in het arbeidsfit maken van kandidaten;
 9. Looptijd: 9 maanden inclusief het maken van de plannen, zoeken en bepalen van de partners, goedkeuring en uitvoering;
 10. Publicatie ‘Het echte werk, publiek-private samenwerking in 35 regio’s.

Project in de media

Publicaties

Aan de slag met WERK.NL

Subthema's: 

Vond u deze pagina interessant?

To prevent automated spam submissions leave this field empty.