Harrie helpt

Laatst bijgewerkt op 14 mei 2019
Omschrijving: 

Harrie Helpt is een training voor medewerkers die een collega met een arbeidshandicap op de werkvloer (gaan) begeleiden. De letters van Harrie staan voor: hulpvaardig, alert, rustig, realistisch, instruerend en eerlijk.

Kosten/Subsidiebedrag: 

Een tweedaagse Harrie Helpt-training kost 450 euro per persoon. Een tweedaagse incompany-groepstraining (op maat) kost 3.750 euro. Incompanytraining expeditie Harry kost 500 euro.

Doelstelling: 

Het doel van de Harrie Helpt-training is medewerkers opleiden tot ‘Harrie’ zodat werkgevers zelf goede begeleiding op de werkvloer kunnen bieden aan collega’s met een arbeidsbeperking. Dit moet ervoor zorgen dat arbeidsgehandicapten duurzaam aan de slag kunnen. 

Algemene informatie: 

De Harrie Helpt-training richt zich op collega’s die een (nieuwe) medewerker met een arbeidsbeperking op de werkvloer gaan begeleiden. De doelgroep of ‘Harrie’ zijn collega’s met verschillende functies en uit verschillende bedrijven. De letters van Harrie staan voor de zes competenties waaraan de Harrie moet voldoen. Een hulpvaardig, alert, rustig, realistisch, instruerend en eerlijk persoon.

In de tweedaagse training krijgen de deelnemers praktijkvoorbeelden en tools aangereikt om de nieuwe collega’s de juiste begeleiding te bieden. Daarnaast hebben de deelnemers de mogelijkheid om ervaringen, ideeën en oplossingen uit te wisselen.

De training kan worden ingezet om de begeleiding van een medewerker met een arbeidsbeperking op een goede manier te realiseren. Zie ook een van de criteria die UWV stelt aan de inzet bij een werkgever als het gaat om de interne jobcoach regeling [interne verwijzing naar instrument jobcoaching]. Na het volgen van de Harrie Helpt-training door één of meer medewerkers, voldoet de organisatie aan de subsidievoorwaarden voor interne jobcoaching.

Op de website www.ikbenharrie.nl is naast meer informatie over de training ook een set aan ‘bijsluiters voor de begeleiding’ te vinden. Op een ‘bijsluiter voor begeleiding’ wordt overzichtelijk, op één A4, nuttige informatie gegeven over de begeleiding van werknemers met een beperking. Denk aan concrete tips voor werkgevers over begeleiding op de werkvloer. Verder is er informatie te vinden over organisaties en regelingen die een werkgever kunnen helpen bij het in dienst nemen en houden van iemand met een arbeidsbeperking.

De bijsluiters kunnen gebruikt worden om aandachtspunten bespreekbaar te maken. Werkgevers kunnen met de bijsluiters ook nagaan of bepaalde beperkingen kwaliteiten met zich mee brengen, die goed in het bedrijf passen.

Werkwijze

De Harrie Helpt-training wordt op twee manieren aangeboden.

CNV Jongeren biedt toekomstige Harrie’s maandelijks de mogelijkheid om een tweedaagse training te volgen op het CNV-kantoor in Utrecht. Hieraan nemen mensen van diverse bedrijven met uiteenlopende functies deel. Meedoen aan een open inschrijving Harrie Helpt kost 450 per persoon. Aanmelden kan via de mail: harrie@cnvjongeren.nl of telefonisch: 070 – 751 1850.

Daarnaast biedt CNV Jongeren incompanytrainingen aan. Dit kan voor een werkgever aantrekkelijk zijn wanneer men meerdere Harrie’s in één bedrijf wil opleiden. De training wordt dan afgestemd op de behoeften van de werkgever en de toekomstige Harrie’s. Deze training kost het bedrijf 3.750 euro.

Verder is er de 2,5 uur durende incompanytraining Expeditie Harrie waarin de deelnemers kennismaken met de doelgroep, waarin wordt gekeken wat het voor het team betekent als er iemand met een arbeidsbeperking in dienst komt en wie in het team het beste de functie van Harrie kan gaan vervullen. Deze training kost het bedrijf 500 euro.

Praktijkverhaal

Contact: 

Voor aanmelden of meer informatie: CNV Jongeren 
E-mail: harrie@cnvjongeren.nl 
T.: 070 – 751 1850
www.ikbenharrie.nl

Vond u deze pagina interessant?

To prevent automated spam submissions leave this field empty.