Video

Video is een uitstekend middel om uw verhaal op visueel aantrekkelijke manier te kunnen verspreiden. Er zijn twee typen video: een animatie en een videorapportage. Allebei hebben ze hun voor- en nadelen. In deze tips en tools video staan we hier uitgebreid bij stil.

Navigeer snel door gebruik te maken van onderstaande links.

Wat is een video?

Een video bestaat uit bewegend beeld, eventueel aangevuld met geluid, waarmee u een boodschap probeert over te brengen. Bij een videoreportage neemt u beelden op, een animatie is een tekenfilm die in de computer wordt gemaakt.

Waarom gebruik maken van video?

Het doel van een video is voor een videoreportage en een animatie gelijk. Het gaat erom uw boodschap op een aantrekkelijke manier te vertellen. Deze boodschap is dat het WSP werkgevers kan helpen bij het vullen van vacatures. Een video die deze boodschap brengt kan aantrekkelijker zijn dan een presentatie of een flyer: Het menselijk brein is gemaakt om veranderend beeld te verwerken, waardoor de kijker graag blijft kijken.

Voor- en nadelen video

1. Animatie: voor- en nadelen

Een animatie is een video die volledig op de computer is gemaakt. Er komen (vrijwel) geen beelden aan te pas die geschoten zijn met een videocamera. Dit heeft een belangrijk voordeel: in een animatie kan alles. U bent niet afhankelijk van de (beschikbaarheid) van beelden en goede shots. Een goede animator kan uw verhaal op een heldere manier vertellen. Een nadeel van animatie is dat het relatief duur is. Een voorbeeld van een animatie voor het WSP staat hier.

2. Videorapportage: voor- en nadelen

Bij een videorapportage maakt u vooral gebruik van beelden die opgenomen zijn met een videocamera. De videorapportage is gemaakt vanuit het perspectief van een werkgever. U laat daarom de werkgever, soms aangevuld met een werknemer, zelf vertellen over hoe hij is geholpen door het WSP. Wat was de vraag van de werkgever? Wat heeft het WSP gedaan om de werkgever te helpen? Hoe is de werknemer geholpen? Wat vindt de werkgever van de nieuwe werknemer en de service van het WSP?

Een groot voordeel van videoreportage is dat andere werkgevers de voordelen van het WSP uitgelegd krijgen door een andere werkgever. De kijker kan als werkgever tegen dezelfde problemen zijn aangelopen of dezelfde vragen hebben. Ook kunnen werkgevers elkaar kennen en contact met elkaar opnemen over de dienstverlening van het WSP. De kans dat dit gebeurt is het grootst als de videoreportage gaat over een goed voorbeeld. Klik hier voor meer informatie over goede voorbeelden.

Een nadeel van een videorapportage is dat het plannen van een videoreportage meer tijd kost dan de planning van een animatie. U bent namelijk afhankelijk van de beschikbaarheid van verschillende partijen.

Animatie: voorbeeld

Het WSP Noord Limburg heeft een animatie laten maken, waarin zij werkgevers uitleggen waar een WSP hen mee van dienst kan zijn. Bekijk de animatie hieronder.

Werkgevers Servicepunt Noord-Limburg from Matchen op Werk on Vimeo.

Videorapportage: voorbeeld

Op dit moment wordt er nog gewerkt aan een voorbeeld videorapportage. Zodra deze beschikbaar is, wordt deze hier gepubliceerd.