Overslaan en naar de inhoud gaan

Kennisdocument over beschut werk geactualiseerd

01 mei 2024

Het Kennisdocument beschut werk is is geactualiseerd. Het document geeft antwoord op veelgestelde vragen over het instrument beschut werk uit de Participatiewet. Je vindt er een uitgebreide toelichting op hoe beschut werk werkt en wat de voorwaarden zijn.

Het nieuwe kennisdocument vervangt de versie uit 2019. Het document is geactualiseerd naar aanleiding van wijzigingen in wet- en regelgeving en vragen uit het veld over uitvoering en beleid.

Voor wie interessant?

Het kennisdocument is in eerste instantie opgesteld voor beleidsmakers en uitvoerders van gemeenten die direct met de vormgeving en inzet van beschut werk te maken hebben. Ook is de informatie interessant voor bestuurders van gemeenten, medewerkers van UWV, sociale partners, cliƫntenraden, sociaal ontwikkelbedrijven en werkgevers.

In gesprek met SZW over beschut werk

Donderdag 23 mei is er een online sessie waarin het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) je van harte uitnodigt om jouw ervaringen met beschut werk te delen. Welke knelpunten kom jij tegen bij beschut werk en welke oplossingen zou jij graag zien. Ook zullen zij de laatste ontwikkelingen rondom beschut werk en de toekomst van de sociale infrastructuur met je delen. Deze sessie wordt ook aangeboden op de Praktijkdag van 6 juni.