Overslaan en naar de inhoud gaan

Communicatietoolkit Dichterbij dan je denkt

29 juni 2022

Veel mensen zijn op zoek naar een baan en veel werkgevers zoeken getalenteerde werknemers. Elkaar vinden blijkt alleen een uitdaging. Om hen dichter bij elkaar te brengen is het Ministerie van SZW gestart met het actieplan ‘Baan. Talent. Dichterbij dan je denkt’.

Dit actieplan is bedoeld voor werkgevers én werkzoekenden. Het begint bij de werkgever die anders naar werk en mensen moet gaan kijken. Van kijken naar diploma’s, naar kijken naar vaardigheden en capaciteiten. Alleen, er is meer nodig. Ook werkzoekenden moeten een stap durven zetten. Daarom is SZW vanaf 15 juni gestart met de communicatie rondom dit plan in de eerste plaats richting werkzoekenden.

Toolkit

SZW heeft een communicatietoolkit ontwikkeld waarin informatie en uitleg over het plan en allerlei communicatiemateriaal is te vinden. Zo zijn er voorbeeldteksten, logo’s, afbeeldingen, posters en video’s. En ook downloadbare informatie als een factsheet, FAQ’s en een menukaart. Verder ook nog extra informatie over de vier wervingsroutes die kunnen helpen om werkgevers en werkzoekenden in de praktijk dichter bij elkaar te brengen.  

Ga naar de Toolkit