Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanmeldprocedure pilots CompetentNL van start

12 juli 2023

De werving –en selectie van pilotpartijen voor de ontwikkeling van CompetentNL is van start gegaan. CompetentNL levert dadelijk het informatiefundament voor beroepskeuze en loopbaanontwikkeling op basis van skills.

Voor de pilots komt het programma Vaardig met Vaardigheden graag in contact met partijen die willen bijdragen aan de ontwikkeling van CompetentNL. In de pilotfase worden (delen van) CompetentNL voorgelegd aan pilotpartijen. Het doel van de pilots is om bij te dragen aan de (door)ontwikkeling van CompetentNL door inzicht te krijgen in de bruikbaarheid, volledigheid en/of eventuele tekortkomingen in skillsdata. Naast pilots met publieke en private partijen, zijn er ook interne pilots door de partners binnen het Nationaal Groei Fonds-programma.  

Welke partijen komen in aanmerking?

Partijen die op dit moment al werken met een (vorm van) skillstoepassing kunnen deelnemen aan een pilot. Een pilot kan bestaan uit één partij, maar ook uit een samenwerkingsverband van verschillende partijen. Selectie van de pilotpartijen gebeurt op basis van vooraf vastgestelde criteria en voorwaarden, en de beschikbare begeleidingscapaciteit. Programmapartners streven ernaar dat de verschillende doelgroepen van CompetentNL hierin zo breed mogelijk vertegenwoordigd zijn.

Aanmelden pilots

Van 3 juli tot en met 18 augustus kunnen partijen die in pilots of in de feedbackgroep willen meewerken aan de ontwikkeling van CompetentNL zich hiervoor aanmelden. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Direct naar het aanmeldformulier

Marktverkenning

Van oktober 2022 tot april 2023 is door TNO een marktverkenning uitgevoerd. Doelen van de marktverkenning waren het vergroten van de bekendheid van CompetentNL en het betrekken van marktpartijen bij de ontwikkeling ervan. Tijdens de marktverkenning zijn de behoeften, wensen en verwachtingen van de markt ten aanzien van CompetentNL getoetst.