Overslaan en naar de inhoud gaan

Handreiking: Werken met een arbeidsbeperking in Corona-tijd

10 november 2020

Werken met een arbeidsbeperking in Corona-tijd: hoe doe je dat? En hoe bied je de juiste ondersteuning aan je medewerker of collega? Om medewerkers met een arbeidsbeperking, begeleiders op de werkvloer, leidinggevenden en HR-adviseurs hierbij te ondersteunen, heeft Stichting Studeren & Werken op Maat in samenwerking met het BZK de Handreiking “Werken met een arbeidsbeperking in Corona-tijd” ontwikkeld.

De handreiking beantwoordt vragen als:

  • Hoe blijf ik verbonden met mijn medewerker/collega?
  • Hoe signaleer ik stress of spanning op afstand?
  • Hoe richt je een online sollicitatieprocedure in?

Ervaringsverhalen

Naast direct toepasbare antwoorden op deze en andere vragen, vindt u in de handreiking ervaringsverhalen over werken met een arbeidsbeperking in Corona-tijd. Aan de hand van acht thema’s wijst de handreiking de weg in het ‘’nieuwe normaal’’. Denk bijvoorbeeld aan thema’s als werving & selectie, contact met collega’s en gezondheid & vitaliteit.

De Handreiking Werken met een arbeidsbeperking in Corona-tijd is beschikbaar als app en als interactieve PDF. Voor informatie op maat schakelt u eenvoudig tussen de rollen van medewerker, begeleider, leidinggevende en HR-adviseur. De app vind u hier: www.swomapp.nl. Deze kan als daadwerkelijk app opslagen worden op de telefoon of tablet. 

U kunt deze tool verspreiden onder professionals in uw netwerk die werkzaam zijn in het werkveld Banenafspraak en gebaat zijn bij deze handvaten in hun dagelijkse praktijk.

Stichting Werken & Studeren Op Maat zet zich landelijk in voor een inclusieve arbeidsmarkt voor hoogopgeleide jongeren met een arbeidsbeperking.