Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuw convenant Sterk door Werk met meer kansen op werk

15 juni 2021

Het kabinet trekt 18 miljoen uit om de baankansen voor mensen met een psychische kwetsbaarheid te vergroten. Een mijlpaal voor de samenwerkende partijen van het convenant Sterk door Werk 2021-2024, want hiermee kan het convenantproject Hoofdzaak Werk maar liefst 2300 IPS-trajecten (Individuele Plaatsing en Steun) realiseren en zo 2300 mensen met een psychische kwetsbaarheid die nu een uitkering ontvangen en thuis zitten, de kans geven om onder begeleiding een baan te vinden die bij hen past en waarbij zij hun talenten kunnen benutten en inzetten. 

In Sterk door Werk Editie #5 legt coördinator Miranda van Soest in een interview uit wat het convenant Sterk door Werk de komende 3 jaar te doen staat. 

Nieuwe partner in het convenant is Zorgverzekeraars Nederland (ZN), de koepelorganisatie van de zorgverzekeraars. Hoe dit in het voordeel van de werkzoekende met een psychische kwetsbaarheid kan werken, leest u in het interview met Gerjan Prins, die namens de zorgverzekeraarsbranche tekst en uitleg geeft.