Overslaan en naar de inhoud gaan

Simpel Switchen festival: werken op de best passende plek

09 september 2021

Steeds meer organisaties gaan aan de slag om mensen simpeler te laten switchen in de participatieketen. Gemeenten, sociale werkbedrijven, UWV en ketenpartners w.o. zorgorganisaties zorgen er samen voor dat de stap van uitkering naar werk eenvoudiger wordt, evenals de weg terug. Ook is het belangrijk dat overgangen tussen dagbesteding, (beschut) werk en de banenafspraak minder hobbels kennen.

Heb jij al veel ervaring met Simpel Switchen? Of wil jij ook met Simpel Switchen aan de slag en inspiratie opdoen hoe? Kom dan op 23 september naar het Simpel Switchen festival in de Reehorst in Ede.

Tijdens het festival komen de vier sporen van het programma samen. Deze sporen zijn:

  • vanuit de uitkering werken - en weer terugvallen
  • beter inzicht in de gevolgen van beginnen met werken
  • meedoen op de best passende plek
  • continuïteit in begeleiding en integrale ondersteuning

Programma

Het wordt een dag met een plenair ochtendgedeelte waarbij interessante sprekers hun verhaal doen. Ook ervaringsdeskundigen hebben een belangrijke rol in het programma. In de middag zijn er twee workshoprondes waar je je ter plekke voor kunt inschrijven.

Voor wie?

Het festival is bedoeld voor leidinggevenden en professionals werkzaam bij gemeenten (Wmo én W&I), sociale werkbedrijven, UWV, zorgorganisaties en ketenpartners die in hun organisatie aan de slag zijn of willen met Simpel Switchen.
 

Een paar aandachtspunten

  • Er is beperkt ruimte en opgeven is alleen mogelijk als je er de hele dag erbij kunt zijn.
  • Vanwege de coronamaatregelen is het verplicht om middels de CoronaCheck-app een geldige QR-code te tonen bij binnenkomst. Deze wordt gescand. Door deze maatregel hoeven we tijdens het festival geen 1,5 meter afstand te houden en zijn mondkapjes niet verplicht (mag natuurlijk wel!). Mochten de Corona-maatregelen voor 23 september wijzigen dan informeren we je als deelnemer hierover.
  • Inschrijving betekent niet automatisch toegang! Omdat we denken dat er veel animo is voor het festival en we graag een zo breed mogelijk publiek willen, kan het voorkomen dat je na inschrijving te horen krijgt  dat je toch niet kunt deelnemen. Wel krijg je dan de gelegenheid om je als eerste in te schrijven en toegang te krijgen voor de bovenregionale bijeenkomsten Simpel Switchen die we organiseren op 22, 23 en 25 november.
  • De logistieke organisatie is in handen van VNG Connect. Na inschrijving krijg je via hen nadere informatie. Logistieke vragen of vragen rondom de Corona-maatregelen kunnen aan hen worden gesteld.