Overslaan en naar de inhoud gaan

Sterk door Werk: starten met werk midden in coronatijd!

29 juni 2020

De berichten uit het nieuws over de economische gevolgen van de coronacrisis liegen er niet om. De kranten koppen: ‘Coronapandemie stort wereld in diepste recessie sinds Tweede Wereldoorlog’.

De werkloosheid neemt toe, voor veel werkzoekenden wordt het de komende maanden minder makkelijk om aan werk te komen. Wat betekent dit voor werkzoekenden met een psychische kwetsbaarheid? Als het aan Dries van der Jagt, HR-manager bij verzekeraar a.s.r ligt hetzelfde als voor reguliere medewerkers: “Zolang er werk is, is er plek voor medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt en dus ook voor medewerkers met een psychische kwetsbaarheid.”
Verzekeraar a.s.r. neemt midden in crisistijd vier mensen met een psychische kwetsbaarheid aan. Dries van der Jagt legt samen met Paul van Belzen, coördinator van de Participatiedesk, in de vijfde nieuwsbrief van Sterk door Werk uit hoe a.s.r. het aannemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt verankerd heeft in hun organisatie én hoe het mogelijk is om ook nu mensen met een psychische kwetsbaarheid aan te nemen.

Rowena van Manen is één van die vier nieuwe medewerkers die de afgelopen maanden bij a.s.r. aan de slag is gegaan. Midden in coronatijd krijgt Rowena mondeling de toezegging dat ze een halfjaarcontract zal krijgen, maar dan komt de lockdown en lopen haar werkzaamheden terug. Haar direct leidinggevende laat haar weten dat er waarschijnlijk minder werk voor haar zal zijn. Toch weet de werkgever een manier te vinden waardoor Rowena al haar uren kan behouden.  

Lees hier de volledige interviews