Overslaan en naar de inhoud gaan

Twee themabijeenkomsten: Scholingsaanbod via de Regionale Mobiliteitsteams

23 juni 2021

In de begeleiding van werk(loosheid) naar werk zijn om- en bijscholing belangrijke instrumenten. Op donderdag 8 juli 2021 organiseren de ministeries van SZW en OCW en de Programmaraad twee online bijeenkomsten waarin nader wordt ingaan op de inzet van scholing en praktijkleren in het mbo, het aanbod van scholing van verschillende landelijke organisaties, als ook op de inkoop/aanbesteding hiervan.

Deze sessies richten zich op de professionals betrokken bij de regionale mobiliteitsteams, die bezig zijn met het uitwerken van de regionale aanpak, het maken van de regionale menukaart en werkzoekenden (zullen) adviseren over mogelijkheden wat betreft om- en bijscholing.

Daarnaast zijn ook de scholen die instrumenten en opleidingen aanbieden van harte uitgenodigd.

1. RMT: leer- en scholingsmogelijkheden: 10:30-12:00 uur

Deze themabijeenkomst biedt de kaders en uitgangspunten voor de inzet van scholing en praktijkleren in het mbo vanuit de regionale mobiliteitsteams. Daarbij zullen de MBO-raad, vereniging van universiteiten, vereniging hoge scholen en Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) hun landelijke aanbod op het gebied van scholing in relatie tot de regionale mobiliteitsteams presenteren. Ook zullen er vertegenwoordigers van de SBB en regio’s aanschuiven. Om het gepresenteerde aanbod ook daadwerkelijk vanuit een RMT in te kunnen zetten dient rekening te worden gehouden met de aanbestedingsregels, waar we tijdens de sessie ‘inkoop en aanbesteding van scholing’ op in zullen gaan.

2. Inkoop en aanbesteding van scholing: 13:30-14:30 uur (mogelijke uitloop tot 15:00 uur)

Om het aanbod van scholing ook daadwerkelijk vanuit een RMT in te kunnen zetten dient rekening te worden gehouden met de aanbestedingsregels. Deze themabijeenkomst gaat over de inkoop en aanbesteding van opleidingen. Tijdens deze themabijeenkomst zal onder andere de handreiking "Scholing via praktijkleren in het mbo, handreiking voor regionale mobiliteitsteams"  worden toegelicht.

Aanmelden voor één van deze bijeenkomsten of beide bijeenkomsten is niet meer mogelijk.