Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitnodiging: (kennis)uitwisselingssessies Praktijkleren

17 maart 2021

Uit het evaluatieonderzoek Praktijkleren met Praktijkverklaring van KBA Nijmegen en de afsluitende leercirkel van de pilots Praktijkleren is gebleken dat er een grote behoefte is om kennis met elkaar te delen en meer voorbeelden tot beschikking te hebben. 

Tijdens de (kennis)uitwisselingssessies Praktijkleren krijgt u de mogelijkheid om met andere professionals in gesprek te gaan over verschillende thema’s rondom Praktijkleren. De (kennis)uitwisselingssessies zijn interactief. In klein gezelschap wisselt u met elkaar ervaringen uit, doet u inspiratie op en kunt u elkaar vragen stellen. 

Aanmelden voor een van de sessies is niet meer mogelijk

 

Thema 1: Samenwerking in de regio

Donderdag 8 april: 9.00 uur – 11.00 uur 

Tijdens deze (kennis)uitwisselingssessie gaat u met andere professionals uit het werkveld in gesprek over de samenwerking in de regio. Hierin kan bijvoorbeeld aan bod komen:
Wat is jullie aanpak geweest om samenwerking op te zetten? Waar liepen jullie tegenaan en hoe is dit opgelost? Wat heb je nodig om goede samenwerking op te zetten of te behouden?

Thema 2: Werving kandidaten

Donderdag 8 april: 13.00 uur – 15.00 uur

Tijdens deze (kennis)uitwisselingssessie gaat u met andere professionals uit het werkveld in gesprek over de werving van kandidaten. Hierin kan bijvoorbeeld aan bod komen: 
Wat is jullie aanpak bij het werven van kandidaten? Waar lopen jullie tegenaan en hoe is dit op te lossen? Wat heb je nodig als professional om kandidaten te werven?

Thema 3: Vragenuurtje Praktijkleren

Donderdag 15 april: 9.00 uur – 11.00 uur

Tijdens deze (kennis)uitwisselingssessie kunt u al uw vragen kwijt over het borgen en opschalen van praktijkleren binnen uw regio.

Thema 4: Werving Werkgevers

Donderdag 15 april: 14.00 uur – 16.00 uur 

Tijdens deze (kennis)uitwisselingssessie gaat u met andere professionals uit het werkveld in gesprek over de werving van werkgevers. Hierin kan bijvoorbeeld aan bod komen: 
Wat is jullie aanpak bij het werven van werkgevers? Waar lopen jullie tegenaan en hoe is dit op te lossen? Wat heb je nodig als professional om werkgevers te werven?

Voor wie?

Voor iedereen die zich bezig houdt met praktijkleren in het mbo in hun regio en ervaringen wil uitwisselen met collega's uit andere regio's.