Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitnodiging: Themabijeenkomst 'Jongeren aan de zijlijn vs. Krapte op de arbeidsmarkt'

15 november 2021

Hoewel er krapte op de arbeidsmarkt is, staan er nog steeds jongeren aan de zijlijn die niet aan het werk zijn of op school zitten. Tijdens deze online themabijeenkomst verkennen we wat er nodig en mogelijk is om deze jongeren weer op de best passende plek te krijgen. Het programma bestaat uit 2 onderdelen:

  • Praktijkleren: hoe zet je praktijkleren in voor jongeren? Gerlinde Scheper en Margreet Mook zullen toelichten wat praktijkleren inhoudt. Vanuit de regio Noord-Holland Noord zal Peer Scheepers inzicht geven hoe deze regio praktijkleren inzet voor kwetsbare jongeren, waaronder oud-leerlingen van pro/vso.
  • De Startroute. Gerdien Martens vertelt over de aanpak die zij kiezen om jongeren ook na hun opleiding te blijven begeleiden om te voorkomen dat ze uitvallen. Ze gaat onder meer in op de samenwerking in de regio, de tools die zij inzetten zoals de doorleerwerkcoach en hoe zij jongeren motiveren/interesseren voor kansrijke beroepen.

Iedereen die werkt met/voor jongeren die aan de zijlijn staan of dreigen te raken, is van harte welkom bij deze bijeenkomst.

Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet meer mogelijk

Praktische informatie

Datum: 30 november van 13.00 – 15.00u
Locatie: online via Zoom
Voor wie: professionals uit onderwijs, gemeenten, SW, UWV en overige professionals die werken met jongeren en de aanpak jeugdwerkloosheid