Overslaan en naar de inhoud gaan

Uitnodiging: webinar 'Arbeidsmarktinformatie inzetten in je werk als strategisch partner'

19 december 2023

Ben jij benieuwd naar hoe je arbeidsmarktinformatie kunt gebruiken in het gesprek met werkgevers of stakeholders? En hoe je antwoorden vindt op vragen als 'waar vind ik informatie over deze sector of doelgroep?' Meld je dan aan voor het webinar 'Arbeidsmarktinformatie inzetten in je werk als strategisch partner' op donderdag 29 februari 2024.

In samenwerking met UWV organiseert de Programmaraad het webinar 'Arbeidsmarktinformatie inzetten in je werk als strategisch partner'. Het webinar biedt inhoudelijke kennis en praktische tips om aan de slag te gaan met arbeidsmarktinformatie vanuit je rol als strategisch partner. 

Je ontdekt waar je arbeidsmarktcijfers kunt vinden en hoe je deze informatie in de gesprekken met je opdrachtgevers kunt gebruiken. We bespreken feiten en fabels en veel gestelde vragen over de arbeidsmarkt.

Zo kun je bijvoorbeeld met enkele muisklikken meer te weten komen over ontwikkelingen in bepaalde sectoren, zien hoeveel vacatures er zijn in je eigen regio en ontdekken welke beroepen de beste kansen bieden op werk. Ook kun je via handige dashboards opzoeken hoeveel werkzoekenden er nog beschikbaar zijn en over welk opleidingsniveau en beroepsprofiel zij beschikken.

Sprekers

  • Nicole van der Goorbergh, Arbeidsmarktadviseur bij UWV Werkbedrijf
  • Rob Witjes, Hoofd arbeidsmarktinformatie en advies bij UWV Werkbedrijf

Voor wie?

Het webinar is speciaal voor professionals in de werkzoekenden- en werkgeversdienstverlening.

Webinar: 'Arbeidsmarktinformatie inzetten in je werk als strategisch partner'
Donderdag 29 februari 2024
Van 10.00 tot 11.00 uur

Samengevat

Het is geen geheim dat de arbeidsmarkt op dit moment krap is. Maar kun je dit ook met cijfers onderbouwen bij de werkgever? Met als doel dat de werkgever in beweging komt en de functie-eisen van zijn vacatures aanpast naar wat wel mogelijk is?
Na dit webinar kun jij exact landelijk, regionaal en per branche aantonen hoe het gesteld is met de arbeidsmarkt. Of er bijvoorbeeld krapte is in jouw regio voor een bepaald functieprofiel. En kun je aantonen of er een mismatch is tussen vraag en aanbod.
Tot slot krijg je handige tools mee voor het gesprek met de werkgever om naar manieren te kijken om personeelstekorten doelgericht aan te pakken.

Kortom, alles wat jij nodig hebt om als strategisch gesprekspartner het gesprek aan te gaan met de werkgever over de arbeidsmarkt. Zo vergroot jij je vakmanschap als arbeidsmarktspecialist en kun je elk gesprek voeren!