FactorWerk, naam van Regionaal Werkbedrijf in arbeidsmarktregio Stedendriehoek en Noord-Veluwe

FactorWerk is de naam van het Regionaal Werkbedrijf in arbeidsmarktregio Stedendriehoek en Noord-Veluwe. Onder deze naam zetten VNO-NCW Midden, FNV, CNV, UWV en veertien gemeenten zich in om samen zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. 

De presentatie van FactorWerk vond vrijdag 11 maart plaats in Fooddock te Deventer tijdens het grootste werkgeversontbijt van Nederland. Bijna 300 werkgevers ontbeten samen en maakten kennis met FactorWerk. De netwerkorganisatie is een samenwerking tussen verschillende organisaties in de arbeidsmarktregio Stedendriehoek en Noord-Veluwe. Doelstelling van deze regio is om tot 2017 860 extra banen creëren voor onder meer mensen met een arbeidsbeperking. De teller van het aantal extra banen voor mensen met een beperking stond eind 2015 op 389.

Kracht van sociaal ondernemen 
FactorWerk richt zich op de kracht van sociaal ondernemen en maakt het voor werkgevers zo eenvoudig mogelijk om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen.
Bijvoorbeeld door minder administratieve rompslomp, loonkostensubsidie, een proefplaatsing of coaching op de werkvloer. Deelnemende gemeenten in FactorWerk zijn: Apeldoorn, Brummen, Deventer, Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Lochem, Nunspeet, Olst-Wijhe, Putten, Voorst, Zeewolde en Zutphen. Daarnaast zijn de werkgeversorganisaties VNO-NCW Midden, UWVvakbonden en de sociale werkvoorzieningen in de regio betrokken bij FactorWerk.

 

Vond u deze pagina interessant?

To prevent automated spam submissions leave this field empty.