Overslaan en naar de inhoud gaan

Programmaplan Simpel Switchen 2024-2027

02 april 2024

Met het nieuwe programma Simpel Switchen blijven SZW, VWS en vele partners in het sociaal domein samenwerken om het switchen voor mensen makkelijker te maken. Het programma wordt verbreed en verdiept en bouwt voort op de ingezette lijn. Het gecreƫerde enthousiasme vasthouden, vergroten en omzetten in concrete daden is het doel voor de komende jaren.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft het programmaplan Simpel Switchen 2024-2027 gepubliceerd. Simpel Switchen wordt een meer structureel programma. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is nadrukkelijker betrokken en inhoudelijk bestaat de verbreding onder andere uit:

  • het meer inzetten op een veilige weg terug (grote behoefte in de uitvoering),
  • het meer betrekken van werkgevers en
  • het bieden van meer ruimte voor het opzetten van pilots vanuit de stakeholders.

Meerjarige monitor

Samen met professionals, ervaringsdeskundigen en organisaties in het sociaal domein zijn de doelen van Simpel Switchen herijkt en opnieuw vastgesteld. Ook wordt een meerjarige monitor opgezet om beter zicht te krijgen op de resultaten van Simpel Switchen, meer grip te krijgen op wat wat werkt en te leren waar we eventueel moeten bijsturen. Met als doel dat meer mensen makkelijker kunnen switchen en zo mee kunnen doen op de voor hen best passende plek.